adscode

Yaz okulunda bir ders 40 bin TL

Geçen yıla göre üniversitelerin yaz okulu ücretleri, yüzde 20 zamlandı.

Yaz okulunda bir ders 40 bin TL
Üniversite

Üniversitelerde yaz okulları başlıyor. Öğrencilerin başarısız oldukları dersleri alabildiği yaz okulları, özellikle mezun olmalarına engel birkaç dersi kalan öğrenciler için çok önemli. Böylelikle öğrenciler bir yıl kaybetmemiş oluyor. Öte yandan yaz okulları, üstten ders alarak üniversiteyi daha erken bitirmek isteyenler için de bir seçenek. Üniversiteler de böylelikle kurum bütçesine büyük bir katkı sağlıyor. 

Yüzde 20 arttı

Geçen yıla göre üniversitelerin yaz okulu ücretleri, yüzde 20 zamlandı. Ancak her üniversitenin yaz okulu bulunmuyor. Bu nedenle öğrenciler kendi üniversitelerinden farklı üniversitelerde de yaz okuluna devam edebiliyor. Ücretler ise dersin kredisine göre değişiyor. Vakıf üniversitelerinde sadece bir ders için ücretler ortalama 5 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor. Yüksek kredili derslerde 40 bin TL’yi aşan üniversiteler de var.

*Toros Üniversitesi’nde yaz okulu ders ücretleri kredi başına lisans programları için 5 bin 747 TL, hazırlık okulu için 39 bin 500 TL. Bu durumda yedi kredilik tek bir ders için 40 bin 229 TL ödenmesi gerekiyor.

*Ostim Teknik Üniversitesi’nde hazırlık kurs ücreti 24 bin TL. Kredi başı ders ücreti ise 2 bin 250 TL. Yani altı kredilik ders için öğrencilerin 13 bin 500 TL vermesi gerekiyor. Bir öğrenci, yaz öğretiminde toplam 18 AKTS’yi aşmamak üzere en fazla üç ders alabiliyor. Öğrenci tüm dersleri alırsa bu durumda da 40 bin 500 TL ödemesi gerekiyor.

*Nişantaşı Üniversitesi’nde lisans kredi ücreti 3 bin TL, hazırlık ücreti 15 bin TL. Yabancı öğrencilerden de 250 dolar talep ediliyor.

*Doğuş Üniversitesi’nde kredi ücreti 3 bin 753 TL.

*Fenerbahçe Üniversitesi’nde kredi başına KDV hariç 2 bin 700 TL ödeniyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)