adscode
adscode

İmam Hatip Okullarına Karşı Olan Önyargılar Bitmeli

Açıldıkları günden beri ne yaparlarsa yapsınlar birileri tarafından kabul görmeyen okullar oldu İmam Hatipler.

bpelister@hotmail.com




Ama her zaman önemli olan Halkın kabul etmesidir birilerinin değil.

Nitekim bu okullarımız halkımız tarafından kabul ve onayı sonuna kadar görüp Eğitim hayatlarına devem etmektedir.

Hedef tahtasına oturtulmalarının sebepleri olarak gösterilen normal müfredatın yanında Dini eğitim vermeleri ve karma eğitim olmamalarının nedeni ise insanımızın kendi tercihinin yansımasından başka bir şey değildir.

Biz her fırsatta bu okullarımızı eleştirenlerin çok iyi niyetli olmadığını düşünüyoruz.

Çünkü her zaman yaptıkları eleştiriler bu okullarımıza yol gösterici, önünü açıcı bir ton sergilemekten ziyade karalama, alay etme ve ötekileştirmeden öteye geçememiştir.

Ayrıca İmam Hatip Proje okullarındaki başarıları ulusal ve uluslararası elde edilen dereceleri görmezlikten gelip takdir etmemişlerdir.

En son M.E. M 2018 İdari Faaliyet Raporundaki bazı saptamalara ön yargılı bakıp aynı refleksle, İmam Hatiplerle ilgili Devamsızlık ve Başarı puanları üzerinden bir kara propaganda başlatmışlardır.

Raporun içinde diğer okullarla ilgile de hedef altında kalmış tespitler mevcutken onlar yalnızca İmam Hatip okulları ile ilgili olan kısımlara odaklanmışlar ve bu negatif durumlar üzerinden demagoji yapmaya çalışmışlardır.

Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki Ülkemizde ve ülkemizin dışındaki tüm M.E. B bağlı olan okullar hepimizindir.

Nasıl ki Millet olarak yüzyıllardan beri bu topraklarda başka devletlerin açmış oldukları okullara kol kanat gerdiysek bu vatanın öz be öz evlatları olan kendi okullarımıza karşı en ufak bir yanlış düşüncemiz olamaz.

Hepimizin görevi M.E. B bağlı olan tüm okulları ‘’türü’  ne olursa olsun desteklemek, geliştirmek ve zamanı geldiğinde sahip çıkmaktır.

Bize yakışansa onların başarıları ile övünmek, sıkıntıları ile üzülmek, dertleri ile dertlenmektir.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)