adscode
adscode

LGS İLE ÖĞRENCİ ALACAK YABANCI OKULLARDA KONTENJAN ARTTIRILMALIDIR!

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı ilginç, zor, karışık bir yıl… Yıla 8. sınıf öğrencilerinin gireceği LGS’ye geçen yıllara göre 4+4+4 sisteminin ilk mezunları verilecek olması sebebiyle yaklaşık altı yüz bin öğrenci fazlasıyla başlandı.

gurbetduymus@gmail.com




Bakanlık çok güzel ve dirayetli çalıştı, çözümler üretti. Her ay örnek sorular yayımlandı. Bakanımız sürekli moral verici açıklamlalar yaptı. ÖDSM’lerin hazırladığı sorularla çocuklarımıza destek paketleri sunuldu. EBA’da 8. sınıflara yönelik takviye soru çözüm saatleri kondu, psikolojik destek dahil her türlü imkan sağlandı. Ayrıca devletin sınavla öğrenci alacağı nitelikli okullarda 130 bin civarında olan kontenjan yaklaşık %50 artışla 250 bine çıkarıldı. Bunlar gayet akılcı ve güzel çalışmalar, yerinde önlemlerdir. Ancak sınavla öğrenci alan bir grup daha var. Yabancı Özel Okullar… Bu okullarda Türkiye markası haline gelmiş Robert Koleji, Notre Dame De Sion, Galilei Galileo…gibi Amerikan, Fransız ve İtalyan liseleri mevcut. Yine Türkiye’nin her yerinden bu okullara ilgi mevcut; Mersin’den bir öğrenci Üsküdar Amerikan, Hakkari’den bir öğrenci Robert Kolejini ,İstanbul’dan bir öğrenci İzmir Amerikan Lisesini tercih edebilmektedir. Bu okulların bir kısmı üst düzey başarının yanı sıra ekonomik güç isteyen okullar. Ancak başarılı belli sayıdaki öğrenciyi de burslu alan okullar…

Hal böyleyken ve bu okullara da ciddi bir talep varken devlet okullarında yapılan kontenjan artışı, sınavla öğrenci  alan yabancı özel okullarda da sağlanmalıdır. Sonuçta bu okullarda fiziki kapasite ve imkanlar doğrultusunda sağlanacak belli bir kontenjan artışı hem devletin elini rahatlatacak hem de burada okumak isteyen daha fazla sayıda öğrencinin önünü açacaktır. Bu konuda henüz vakit varken bir çalışma yapılmalıdır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)