adscode

1 Milyon Karneye 2 Milyon Kitap!

Türkiye İş Bankası, 2007-2008 öğretim yılının sonunda başlattığı “Karneni Göster, Kitabını Al” kampanyasını dördüncü kez gerçekleştiriyor...

1 Milyon Karneye 2 Milyon Kitap!
Özel Eğitim

Bu yıl doğumunun 100. yılı kutlanan Rıfat Ilgaz’ın “Halime Kaptan” isimli eseri ile çocuklarda doğa sevgisi ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla İş Bankası Kültür Yayınları tarafından hazırlanan “Küçük Mavi Gezegen” isimli kitap İş Bankası şubelerinde çocuklara armağan edilecek.

“Karneni Göster Kitabını Al” kampanyasıyla dört yılda beş milyon kitap çocuklarla buluşturulmuş olacak. İş Bankası ve KKTC’deki şubelerinden 17 Haziran’dan itibaren alınabilecek.

 

BUGÜNE KADAR 3 MİLYON KİTAP DAĞITILDI

 

İş Bankası’nın “Karneni Göster, Kitabını Al” kampanyasının dördüncüsü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, kampanya kapsamında bugüne kadar 3 milyon kitap dağıttıklarını söyledi. Her yıl bir milyon öğrencinin karnesini göstererek kitabını aldığını belirten Özince, kampanyanın dördüncü döneminde de öğrencilerin karnesine bakılmaksınız, kitap alabileceğini söyledi. Özince, Türkiye’nin yanı sıra, KKTC’deki İş Bankası teşkilatının da kitap dağıtımına aracılık edeceğini kaydetti.

Bu yıl doğumunun 100. yılı kutlanan Rıfat Ilgaz’ın “Halime Kaptan” adlı eserinin öğrencilere dağıtılacağını belirten Özince, öğrencilere hediye edilecek bir diğer eserin ise çevre bilinci içeren “Küçük Mavi Gezegen” adlı kitap olduğunu kaydetti. Özince, Satranç Federasyonu ile yaptıkları işbirliğinde, satrancın seçmeli ders olarak eğitim programına alınmasını, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygun gördüğünü vurgulayarak, “İnşallah, çevreyle ilgili dersin de hiç olmazsa, seçmeli ders olarak müfredata alındığını görürüz” dedi.

 

DEĞERLİ BİR ESER

 

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise bu yıl doğumunun 100. yılı kutlanan, büyük usta Rıfat Ilgaz’ın, Milli Mücadele yıllarında Anadolu kadınının dirayetini, cesaretini, fedakârlığını anlatan “Halime Kaptan” adlı kitabının öğrencilere armağan edildiğini, Halime Kaptan’ın aynı zamanda bir toplumun inşasında kadının rolünü gösteren, kadın-erkek eşitliğinin ve dayanışmasının ne kadar önemli olduğunu anlatan değerli bir eser olduğunu ifade etti. Çocuklara, tanınmış dünya eserleri ile birlikte bu toprakların yazarlarının da tanıtılması ve okutulması gerektiğine inandıkların dile getiren Bali, “Ülkemizde daha çok çocuğun nitelikli kitaplarla buluşmasına, okuyan ve sorgulayan gençlerimizin yetişmesine yapılacak her katkı, ülkemizin geleceğine yapılan en değerli yatırımdır. Türkiye İş Bankası’nın iştiraki olan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları da bu önemli sorumluluğun bilincinde olarak yetkin editörlerinin seçimiyle, her yaş grubuna uygun içerik ve görsellikte, üst düzey kâğıt ve baskı kalitesi taşıyan çocuk kitapları yayımlamaya devam etmektedir” dedi.

 

ATATÜRK’ÜN, KİTAPLIĞINDAKİ 4 BİN 289 KİTABIN HEPSİNİ OKUDUĞU, ŞAHSİ NOTLARINDAN ANLAŞILIYOR

 

Bali, Atatürk’ün özel kitaplığına kayıtlı 4 bin 289 kitabın, 862'sinin tarih, 261’ini askerlik, 204’ünün siyasal bilimler, 181’inin hukuk, 161’inin din, 154’ünün dil, 144’ünün ekonomi, 121’inin felsefe - psikoloji ve 81’inin sosyal bilimler olduğunu kaydederek, “Araştırmacılar, bu kitapların kenarlarına düşülmüş şahsi notlarından, Atatürk'ün bu kitapların tümünü okuduğunu ifade ediyorlar. Araştırmacılar, bu kitapların okunabilmesi için Atatürk'ün o yıllarda günde en az 50 sayfa kitap okuması gerektiğini ifade ediyorlar. Okumak, hayal gücü, yaratıcılık, zihinsel - duygusal zeka açısından çok önemli. Ülkemizde daha fazla çocuğun kitaba erişimi için kampanyayı sürdürmeye kararlıyız. Kitap konusunda iltimas yapıyoruz. Karne notlarına bakılmaksızın çocuklarımıza kitapları dağıtacağız” dedi.

 

BABAM’A 100. YAŞ GÜNÜNDE VERİLEBİLECEK EN GÜZEL HEDİYE

 

Yazar Doğan Hızlan ise kitap okumanın önemine işaret ederek, “Büyük yazarların öğrencilere birkaç açıdan etkisi olur. Hem dünyayı, o yazarı, kahramanı tanırlar, hem de eğer içinde bir küçük yetenek varsa insanı yazmaya özendirirler. Rıfat Ilgaz’ın kitabı da bu açıdan da iyi bir seçim ve yararlı bir kaynak” dedi. Rıfaz Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz ise babasının 7 Mayıs 1911 doğumlu olduğunu, bir ay arayla 100. doğum yılının kutlandığını belirterek, “Babamın 100. yaş gününde böyle bir eserinin öğrencilere hediye olarak verilmesi, kendisine 100. yılında verilebilecek en güzel hediye olduğunu düşünüyorum” dedi.

Toplantıda verilen bilgilere göre, üç yıl boyunca her öğretim yılı sonunda bir milyon öğrenciye bir milyon kitap armağan eden İş Bankası, bu yıl öğrencileri iki kitapla birden hediye edecek. 2010-2011 öğretim yılının sona erdiği 17 Haziran’dan itibaren Türkiye ve KKTC’deki herhangi bir İş Bankası şubesine karnesini getiren tüm ilköğretim öğrencileri, Rıfat Ilgaz'ın “Halime Kaptan” adlı eseri ile çevrenin ve doğal kaynakların korunması ile ilgili pratik ve basit öneriler içeren “Küçük Mavi Gezegen” adlı kitabı alabilecekler.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)