adscode
adscode

150 Bin Öğrenci Af Bekliyor!

Üniversite öğrencilerine yönelik en son af 25 Şubat 2011’de yapıldı. O tarihten bu yana 106 bin 791 öğrencinin okulla ilişiği kesildi. Öğrenciler af bekliyor.

150 Bin Öğrenci Af Bekliyor!
Özel Eğitim









Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 28 Mayıs 2012 tarihinde yaptığı açıklamada sadece 2007-2012 yılları arasında üniversitelerden 327 bin 22 öğrencinin kaydını sildirdiğini, 77 bin 291 öğrencinin kaydını dondurduğunu belirtmişti. Dinçer, aynı toplantıda 25 Şubat 2011 tarihinden sonra herhangi bir sebeple ilişiği kesilen öğrenci sayısının ise 106 bin 791 olduğunu söylemişti. 106 bin 791 öğrenciden onlarcası gazetemizi arayarak ya da e-posta yoluyla af isteklerini dile getirdi.
'TEKRAR ÜNİVERSİTEYE DÖNMEK İSTİYORUM!'
Gazetemize ulaşan öğrencilerden biri de Seda Kaplan. Bir hukuk bürosunda stajer avukat olan Av. Seda Kaplan, “Hacettepe üniversite'sinde yüksek lisansımı ailevi sebeplerden dolayı 03.06.2012'de yarıda bıraktım. Tekrar dönmem için başvurduğumdaysa mevcut yasanın 25 Şubat 2011'den önce üniversiteden ilişiği kesilenleri kapsadığını ve benim dönüşümün mümkün olamayacağını belirttiler” ifadelerini kullandı. Bu durumun anayasanın kişinin eğitim hakkı/hürriyetiyle bağdaşmadığını söyleyen Kaplan, “Ben ve tıpta uzmanlık eğitimi gören arkadaşlarla beraber dava açtık” derken, Milli Eğitim Komisyonu'na affın süresizleştirilmesi ve tıpkı memuriyet gibi sadece bir kez dönmenin sağlanacağı bir af çıkartılması teklifi sunduklarını belirtti.
EYLÜL SONRASI 150 BİN MAĞDUR ÖĞRENCİ
Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer 2012 yılında 25 şubat 2011 sonrası üniversitesiyle ilişiği kesilen mağdur öğrenci sayısını 106 bin 791 olarak belirttiğini söyleyen Kaplan, Eylül 2013'den itibaren bu sayının 150 bini bulmuş olabileceğini söyledi. Kaplan, internette çok sayıda öğrencinin mağduriyetlerini bildirdiğine değinirken, “Twitter'da 'universiteaffi' başlığıyla kendini gösteren ve sosyal medyada büyük güce sahip ekşisözlükte aynı başlıkla mağdur kişiler mağduriyetlerini içeren yazılar yazmışlardır” dedi.
'BEN İŞPORTACI OLMAK İSTEMİYORUM, AF ÇIKSIN!'
“Bizler işportacı, işçi olmak değil, mühendis, doktor olmak istiyoruz” diyen Barış Bulut ise, “25 Şubat 2011 tarih engelinden dolayı üniversitemize dönemiyoruz. Affın tarih engeli olmadan tıpkı memuriyet sisteminde olduğu gibi üniversitesinden ilişiği kesilenlerin sadece bir kez üniversitelerine dönme hakkı verilmesini istiyoruz. Bu konu hakkında yapılan görüşmelerimiz neticesinde meclisteki milli eğitim komisyonuyla meclis açıldığında görüşülecek biz mağdurlar gerek ekşisözlükte gerek twitterda konuyu gündeme taşıdık” ifadelerini kullandı.




TWİTTER'DA GÜNDEM: #universiteaffi
can duman @canduma25329154: Eğemen Bağış sayın bakanım 25 şubat 2011 den sonra kaydı silinen öğrencilerden biriyim tekrar okuluma dönmek istiyorum.
AliErenERDOĞAN @AliErenERDOAN4: "Bugün gelinen noktada Türkiye’de eğitim ve öğretim hakkını engellemek çok büyük bir gericiliktir"
Elif BULUT @ElifBuLut: 25 şubat 2011 sonrasında üniversiteden ilişiği kesilen öğrenciler için #universiteaffi istiyoruz, destek lütfen!
benbey @benbey: eğitim görmek isteyen, kendilerini bu ülkede mutsuz hisseden milyonlar için #universiteaffi
Mustafa @mstf_bhrbhr: 25.02.2011 tarihi sonrası af yasasından yararlanamayan kişileri kapsayacak şekilde yeni düzenlemeler yapılsını istiyoruz.#universiteaffi
helinkoç @35Helinko: #universiteaffi artıkk aff çıksın istiyoruzzz

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)