adscode
adscode

Para vererek ‘ödül’ satın alıyorlar

En iyi eğitim kurumu, yılın eğitimcisi, öğrenci dostu kolej… Eğitim kurumlarına verilen ödüllere her gün bir yenisi ekleniyor. Ancak parayla ödül satışı büyük bir sektöre dönüşmüş durumda.

Para vererek ‘ödül’ satın alıyorlar
Özel Eğitim
Güncelleme : 15-Mar-24 16:25

Öğrenci çekme yarışındaki eğitim kurumları, son zamanlarda aldıkları ödüllerin, akreditasyonların reklamlarına ağırlık verdi. Ancak uzun araştırmalar ve detaylı jüri incelemesi yaparak verilen prestijli ödüllerin yanı sıra parayla ödül dağıtan onlarca firma da bulunuyor.


Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker, Türkiye’nin farklı illerinde eğitim kurumu sahibi olduğunu belirterek ödül veren şirketlerle iletişime geçti. Büyük bir sektörle karşılaştık. Parayla satılan ödüllerin ücretleri 20 bin TL’den başlıyor, 250 bin TL’ye kadar çıkıyor. Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenen ödüllerin yanı sıra Dubai, ABD, Almanya gibi farklı ülkelerde “uluslararası” gibi gösterilen ödüller de bulunuyor. Bu ödülleri Türk şirketleri düzenlemesine, katılımcıların çoğu da Türkiye’den olmasına rağmen yurt dışından ödül verilmiş izlenimi yaratılıyor.

‘Kategoriyi sen seç’

İletişime geçtiğimiz bazı şirketler, henüz sahibi olmayan kategorilerde ödül alabileceğimizi belirtirken bazıları ise ödülün ismini dahi bize bıraktı. “En iyi okul”, “En çevreci kurum”, “Öğrenci dostu kolej”, “Yılın eğitim kurumu” gibi birçok seçenekte ödül alabileceğimiz gibi “Yılın eğitim girişimcisi” gibi farklı başlıklarla ödül alabileceğimizi de söylediler.

“Yılın Eğitim Markası” ödülünü alabileceğimiz belirten yetkili, “Ödülü, sadece bir koleje vereceğiz. Vereceğiniz 100 bin TL’ye tüm reklam faaliyetleri de dahil olacak. Önceki yıllarda ödül verdiğimiz kolejlerden çok iyi dönüşler aldık. Bilinirlikleri arttı. Hatta ödül verdiğimiz kolejin aynı ilçedeki rakibi arayarak ‘O ödül için 10 kat para verelim’ bize verin diye teklif yaptı” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)