adscode

300 Öğrencinin Hayatı Tehlikede !

KADIKÖY’DEKİ OKUL HER AN ÇÖKEBİLİR...

300 Öğrencinin Hayatı Tehlikede !
Özel Eğitim






İstanbul’unhatta Ülkemizin en güzide ve gelişmiş ilçelerinden Kadıköy’ünmerkezinde bulunan Semiha Şakir İlkokulu yıkım raporuna rağmenyıllardır eğitim vermeye devam ediyor.

Sendikamızaulaşan bilgi ve belgelere göre İSMEP kapsamında depremdayanımının incelenmesi amacıyla Müşavir Firmalarca yapılantahkikler sonucunda binanın yıkılıp tekrar yapılmasına kararverilmiştir. Ancak okulla aynı parselde bulunan İl SosyalHizmetler Müdürlüğüne bağlı Kadıköy Aile DanışmanlığıMerkezi olarak kullanılan ek binalardan dolayı ortak bir projegerçekleştirilememiş, dolayısıyla bina yıkılamamıştır,deniliyor.

Deprembürokrasi tanımaz. Allah korusun yıkar geçer. Böyle biryönetim tarzı asla kabul edilemez. Bu düpedüz aymazlıktır. İkikurum arasında bürokratik çatışmadan dolayı 300 öğrenci, 30’ayakın öğretmen ve personelin hayatı riske atılıyor. Acaba buaymazlığı gösteren yetkililerden birinin evladı bu okulda okumakzorunda kalsaydı bu yıkılmak üzere olan bina eğitime devam edermiydi? En ufak bir doğal afette yerle bir olacak bu binanın derhalyıkılıp yeniden yapılması gerekmektedir. Dünya Bankasından bunedenle kucak dolusu para alınıyor. Bu okul neden yapılamıyor?Yoksa 350 kişinin kaybı önemli değil mi? Şatafatlı törenler,lüzumsuz açılış masrafları, gereksiz birçok harcama yapılırkenbu okul için para mı bulunamıyor? Yoksa insanlar öldükten sonramı tedbir alınması düşünülüyor?

SayınValimizin bu durumdan haberi var mı? Sayın İl Milli Eğitim Müdürüve diğer yetkililerin konunun önemi ve aciliyetini dikkate almalarıve hemen, şimdi müdahale etmeleri gerekmektedir. Yoksa yarın çokgeç olabilir.

Kamuoyunasaygıyla duyurulur.





H. İbrahim ÇAKMAK

Şube Başkanı


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)