adscode

Hoş geldin öksürük, bulaş ve ateş!

Yüzlerce, binlerce öğrencinin bir arada olduğu bir ortamda temizlik hizmetlerinden tasarruf edebilmeyi hayal dahi edebilmek akıl alır gibi değil.

ibrahimdarama@hotmail.com




Ben başlığa ancak bu kadarını sığdırabildim ancak daha bunlara enfeksiyon, pire gibi pislikten kaynaklı diğer hastalıkları da ekleyebilirsiniz. Günlerdir düşünüyorum bu temizlik hizmetlerinde kısıtlama kararı alanlar arasında 1 tane eğitimci var mı? Alınan şu kararın 'öğretmensiz eğitim yapalım' ya da 'artık kaynak kullanmayalım' gibi bir karardan bir farkı yok.
Yüzlerce, binlerce öğrencinin bir arada olduğu bir ortamda temizlik hizmetlerinden tasarruf edebilmeyi hayal dahi edebilmek akıl alır gibi değil. Eğitim öğretim döneminin başlamasıyla var olan bir çok sorunun çözümü ile ilgili çalışılması beklenirken, yetkililerimiz büyük bir yaratıcılık örneği sergileyerek hepimize sürpriz yapıp 'pislik' sorununu eğitim camiasının kucağına bıraktılar. Ve bunu bin bir şatafatla duyurulan yeni 'maarif modeli' yılında yaptılar. Sağlık olmadan, her şey gibi eğitimin de olamayacağını kavrayamayacak insanların etkin olduğunu bilmek ülke adına üzüntü verici.
Birçok okulda karşılaşılan en büyük sorunlardan biri tuvaletlerin hijyenik olmayışıdır. Yetersiz temizlik personeli, uygun temizlik malzemelerinin eksikliği ve düzenli temizlik yapılmaması, okul tuvaletlerini kullanılamaz hale getiriyor. Özellikle küçük yaş gruplarındaki çocuklar bu durumdan en fazla etkilenen kesimdir. Hijyenik olmayan ortamlar, enfeksiyonların ve salgın hastalıkların yayılmasına zemin hazırlar.
Böyle bir ortamda sağlık sorunlarının yanı sıra psikolojik sorunlar da ortaya çıkacaktır. Eğitimde verimliliğin düşeceğini söylemek için de kahin olmaya gerek yok. En büyük sorunlardan biri de yapılan onca hataya, yanlışa rağmen kimsenin biraz utanıp istifa etmemesidir. İstifayı geçelim en ufak bir üzüntü belirtisi bile yok. Aklı başında çoğunluk ülkenin geleceği eğitimdedir, eğitimde akılı ve bilimi takip edin, bu alanda tasarruf etmeyin derken sanki inadına eğitimin tüm parçaları ve paydaşları yıpratılıyor.
Yetkililerden ricamız sağa sola saçılan onca gereksiz harcama varken lütfen eğitimden tasarruf etmeye kalkmayın. Zaten var olan bir sürü soruna 'hijyen' gibi başka sorunlar eklemeyin. Umarım olmaz ama okullarda bu hijyen eksikliği nedeniyle hastalıklar başlarsa bunun hesabını kim verecek? En kısa sürede bu yanlıştan dönülmesi temennisiyle bu haftaki yazıyı noktalıyorum.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
Eğitimde kalite
Akademi düşerken...
Eğitimin kalitesi!
Yabancı Dil Sınavları