adscode

352 LGS şampiyonu var

LGS sonuçlarına göre 352 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak şampiyon oldu.

352 LGS şampiyonu var
LGS

Bahçeşehir Koleji’nden de bu yıl 29 öğrenci 500 tam puan aldı. Bir araya geldiğimiz öğrenciler, başarılarının sırlarını paylaştılar. 
Hepsinin farklı bir taktiği vardı. Kimi çok soru çözdüğünü belirtirken kimi de az ve öz çalıştığını söyledi. Öğrencilerin tercihlerinde ise İstanbul Erkek Lisesi’nin öne çıkması dikkat çekti. Şampiyonların görüşleri şöyle:

Yusuf Bulut Dilek: Deneme sınavlarımı analiz ettim. Günde yeni nesil 60-70 soru çözdüm. Robert Kolej ya da Galatasaray Lisesi’ni hedefliyorum.

Nil Esen: 8 yıldır lisanslı olarak voleybol oynuyorum. Voleybol beni her zaman motive eden ve zinde tutan bir aktivite. Günde ortalama 280-300 soru çözüyordum. İstanbul Erkek Lisesi’ni tercih edeceğim. Mühendis olmak istiyorum.

Melih Doruk Ünal: Günde 300 soru çözdüm. Her gün çalışmak yerine verimli çalıştım. Tüm yıl boyunca basketbol oynadım. Yurt dışı imkânları nedeniyle İstanbul Erkek istiyorum. Almanya veya İsviçre’de mühendislik okuyacağım.

Elif Zeren Adalı: Dedemin kanser hastalığı sonrasında genetik mühendisliğine olan ilgim arttı. Kanser tedavisine katkı sunmak istiyorum. İstanbul Erkek, Kabataş ve Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi arasında karar vereceğim.

Ahmet Emin Yetgin: Başkalarıyla yarışmaktan ziyade kendimle yarıştım. Piyano çalıyorum, sosyal hayattan da tamamen uzaklaşmadım. O yüzden su gibi geçti. İstanbul Erkek Lisesi’ni tercih edeceğim. Üniversitede ise yurt dışında genetik mühendisliği istiyorum.

Özgür Emre Çelik: Özel ders almadım, kursa gitmedim. Çalışma sürecindeki denemelerde dikkat hataları yaptım ama bir süre sonra daha düzenli uyuyarak bunu düzelttim. Fransa seçeneği nedeniyle Galatasaray Lisesi istiyorum.

Elif Yılmaz: Kötü geçen denemelerim, zorlandığım konular oldu ama pes etmedim. Ayrıca piyano çalıyordum. Hedefim İstanbul Erkek. Sonra da mühendislik okumak istiyorum.

Mustafa Eren Dinç: 6 saat yerine 2 saat verimli çalışmayı tercih ettim. Şampiyon olmayı beklemiyordum. İstanbul Erkek Lisesi’ni tercih edeceğim. Tıp okumak istiyorum.

 

Eski bakanın oğlu şampiyonlar arasında

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, 65.Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya’nın oğlu Ahmet Âkif de LGS’de Türkiye birincisi oldu. Şampiyonluğu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Kaya, “Bu gurur verici sevinci bize yaşatan kıymetli oğluma çok teşekkür ediyorum” dedi.

6 yıldır birinci çıkartıyor

Son 6 yıldır LGS şampiyonları yetiştiren Başakşehir İBB Akşemsettin Ortaokulu bu yıl ilke imza atarak aynı anda 3 LGS birincisi çıkartmayı başaran ilk devlet okulu oldu. Şampiyonlardan Ecrin Kaptan doktor, Mehmet Arif Yıldız mühendis olmak istediğini söylerken Ebrar Nalbant ise henüz karar vermediğini kaydetti.

- Afyonkarahisar’da Ömer Faruk Mumyakmaz, Büşra Yüce, Elif Sude Söyler ve Nedim Sadi Çolaker olmak üzere 4 öğrenci, şampiyonluk gururu yaşadı.

- Mersin’de Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin Ortaokulu öğrencisi Mehmet İlvan, Mardin Artuklu’da da Kasımiye Ortaokulu öğrencisi Cıvan Çelik, Bolu 50. Yıl Ortaokulu öğrencisi Aras Kadir Deveci şampiyon oldu.

- Ayrıca özel okullardan da çok sayıda öğrenci şampiyonluk sevinci yaşadı. Bilfen Okulları’ndan 36 öğrenci, Bilnet Okulları’ndan 4 öğrenci, Final Eğitim Kurumları’ndan 15 öğrenci tam puan aldı. Özel Diyarbakır Bil Koleji’nden Beren Savar, Diyarbakır Evrim Koleji’nden Neva Bingöl ile Bursa Şahinkaya Eğitim Kurumları’ndan Birsen İçal de şampiyon oldu.

- İstanbul Esenyurt’ta, Zübeyde Hanım Ortaokulu öğrencisi Ulaş Güney Daşdemir 500 tam puan alırken aynı okuldaki ikiz kardeşi Gözde Naz da 480 puan aldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)