adscode

45 puan alan öğretmen oluyor! 84 puan alan olamıyor...

Atama bekleyen okurlarımız öğretmen atamalarında yaşanan adaletsizliği bakın nasıl anlatıyor...

45 puan alan öğretmen oluyor! 84 puan alan olamıyor...
Özel Eğitim

 

İşte o elektronik posta;

 

Ben 32 yaşında hala Kimya öğretmeni olmaya çalışan devletimizin diploma verdiği sen öğretmensin dediği ama hala öğretmen yerine sayılmadığım bana göre öğretmen olan biriyim.Bu karışık ve anlam veremediğim bir durum.kpss den 84 almama rağmen öğretmen olamıyorum.Bazı arkadaşlara devletimiz ''45 alman  öğretmen olman için yeterli'' derken yine aynı devletimiz'' sen 84 aldın öğretmenlik senin neyine,sen öğretmenlik yapamazsın,yeterli değilsin '' diyor. Böyle adaletsizlik görülmemiştir hiçbir yerde...

   

Yıllardır okumaktan yaşlandım,harap oldum.İlkokul,ortaokul,lise,dershane,üniversite,yüksek lisans,tekrar dershane ve sonu boş bom boş ve karanlık dipsiz bir kuyu...BOĞULUYORUM ARTIK VE GELECEĞİMİ GÖREMİYORUM.Benim gibi bir sürü gençliğini çürüten var bunu biliyorum.Kızımla ilgilenmeden gece gündüz çalıştım.Kızımın ''Anne sen beni sevmiyorsun,benimle oyun oynamıyorsun''sözlerini duyarak, kahrolarak ders çalışmaya devam ettim.Bu atamada da olmazsa artık ev hanımı olacağım.Bir ömür boyunca ''ben ev hanımı olmak için mi okudum?'' deyip kendi kendimi tüketeceğim.MUTSUZ bir anne ve eş olacağımı biliyorum.Dileğim bunların olmaması ve  atanıp kendi ayaklarım üzerinde durmak...

    

      Fizik-Kimya-Biyoloji bu bölümleri okumak çok zor,ama atanmak ta çok zor.Babamın beni okutmak için verdiği çaba ise bana en acı veren,kalbime hançer gibi saplanan ve beni her gece ağlatan bu durumun en önemli yanı.Babamın ve annemin benim için üzülmelerini görmek beni yaşlandırdı ve çökertti.kendimi 60 yaşında hissediyorum.

    

  bu yazıyı Başbakana okutun ki gençlerin halini görsün.Empati yapsın,halimizi anlasın.Tabi ateş düştüğü yeri yakar.

 

 

     Sözleşmeli alımda lütfen 200 alım olsun ki 80 ve yukarıda puan alıp benim gibi mağdur olan fizik-KİMYA-biyoloji öğretmeni olan gençlerin yüzü gülsün...Kimya ya sözleşmeli alımda  200 kontenjan ayrılması bile bizi çok mutlu edecek.Binlerce alım istemiyoruz.

    

     Sayın başbakanımız bu yazıyı okuyunca duyarsız kalmayacağını düşünüyorum.ATATÜRK ün gençlere verdiği önemi Başbakanımızdanda bekliyoruz.Kul hakkına Başbakanımızın önem verdiğini düşünüyorum ve buna dikkat edeceğini ümit ediyorum. İptal edilen sınavda atamam oluyorken şimdi sözleşmeli alıma ümit bağladım.

    

     Sesimize kulak vermenizi ve bizi bu karanlık kuyudan çıkarmanızı rica ediyorum...Allah yardımcımız olsun

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)