adscode
adscode

7. Kocaeli Kitap Fuarı Rekora Koşuyor

7. Kocaeli Kitap Fuarı tüm hızıyla devam ediyor. 16 Mayıs tarihinden bu yana kendi içinde rekora koşan fuar her görüşten ve kesimden okura kucak açıyor.

7. Kocaeli Kitap Fuarı Rekora Koşuyor
Etkinlikler
KOCAELİ’NİN KİTAPLA İMTİHANI DEVAM EDİYOR!

Onlarca yazar ve yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yapan fuara da ilgi her geçen gün artıyor. Genç yaşlı tüm halkı bir araya getiren fuar Kocaeli’nde önemli bir misyon üstleniyor.



Fuarda yer alan yazarlardan Ayşe Kulin kitap yazmak için doğduğunu belirtirken, Bejan Matur Kürtçe şiir yazmak istediğini dile getirdi. Sunay Akın Çanakkale Savaşı’nın bilinmeyen yanlarını aktarırken, Prof. Dr. Canan Karatay şekerden uzak durmamız gerektiğine dikkat çekti.




Etkinlikler kapsamında yer alan söyleşilerde Türkiye’nin sevdiği ve takip ettiği yazarlar okurlarıyla buluştu. Yıllardır kitapları satış rekorları kıran Ayşe Kulin fuarda beş saat boyunca hayranlarına kitaplarını imzaladı. ‘’Kitap yazmak için doğduğuma inanıyorum’’ diyen Kulin, ‘’kitap okuyan insan, kendinden olmayanı daha iyi anlayabilir’’ diye ekledi. Kulin ayrıca, çocukluğunda eline kalem aldığından bu yana yazdığını ve o yetenekle doğduğuna inandığını belirtti.

Ünlü yazar Sunay Akın “Çanakkale’den Yüzler” konulu söyleşisiyle geniş bir dinleyici kitlesine seslendi, tarihte bilinmeyen bazı bilgilere de ışık tuttu. Söyleşisinde Japonların Türklere karşı olan sempatisinin sebebinin her iki devletin de Rusya’yla düşmanlık yaşaması olduğunu belirten Akın, “düşmanımın düşmanı benim dostumdur felsefesi var” diye konuştu. Çanakkale’yi anlamak için Ertuğrul’u tanımak gerektiğini kaydeden Akın şöyle devam etti; “Bakmakla görmek aynı şey değil. Bir gün vapur seyahatimde Selimiye Kışlası’nın kıyıya paralel olmadığını fark ettim. Araştırdım, kışla İstanbul’dan Çanakkale’yi gösteren yol haritasıdır. Bu bilgi de başka bir yer de yok.”

Şiir, rüyaların getirdiği parıltılı bir hediye

Fuarda gazeteci-yazar Bejan Matur da, okurlarıyla bir araya geldi. Yazdığı 9. kitap ‘’Son Dağ’’ şiir kitabıyla ilgili bir söyleşi gerçekleştiren Matur, ‘’Ben Türk şairi değilim ama Türkçenin şairiyim. Kürtçe doğdum, Kürtçe büyüdüm. Şiirlerimi Kürtçe yazmak istiyorum’’ dedi.

Matur, “İnsanın kendisini tanıtması kolay değil. Benim Son Dağ kitabım 9. kitabım, yine bir şiir kitabı. Son bir yıldır şiirleri toparlarken şunu gördüm üç tema üzerinde şiirler yazmışım. Onları üç ayrı kitap şeklinde düzenledim. Bu ilki, diğerlerini de yayınlayacağım. İkinci şiirler aşk şiirleri olacak. Şiir rüyaların bize getirdiği parıltılı bir hediyedir. İnsan oluşumuz ruhumuza ait derinlikle ilgili bir şeydir.” ifadesini kullandı.



Diyet, yanlış beslenme ve özellikle şekere karşı olan duruşuyla büyük etki yaran Prof. Dr. Canan Karatay, konuk olduğu 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda yine hayat kurtaran bilgiler verdi. Karatay, “Her türlü şeker kan yağını arttırır ve bağımlılık yapar. Bütün hastalıkların temelinde aşırı şeker ve karbonhidrat tüketimi yatar. Bu nedenle şeker en tatlı zehirdir ve öldürür” dedi.

Fuar bu yıl bir ilke daha imza attı ve tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu, fuar için özel bir kitap yazdı. Bahadıroğlu, yazdığı kitapta ilk Osmanlı Kaptan-ı Deryası Kara Mürsel Alp’i anlattı. Kitap, aynı zamanda e-kitap haline getirilerek, bu yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 6. sınıfa giden öğrencilere verilen 27 bin 109 adet tablete yüklendi. Bahadıroğlu ile konferansa katılan öğrenciler, Kara Mürsel Alp kitabını tartıştı.


Ziyaret saatleri

Kocaeli Kitap Fuarı 16 – 24 Mayıs tarihlerinde 10:30 – 21:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Adres

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi, Sanayi Mahallesi, Kocaeli

http://www.kocaelikitapfuari.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)