adscode
adscode

Aile Hekimleri Eylem Yapacak

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), 12-13 Aralık tarihlerinin “Aile Hekimliğinde eylem günleri” olduğunu açıkladı. Artık eylemin bir zorunluluk haline geldiğini savunan AHEF, ayrıca eyleme katılan…

Aile Hekimleri Eylem Yapacak
Türkiye'den Haberler
Son yaşananların aile hekimliği çalışanlarının üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu belirten AHEF Genel Sekreteri Dr. Lütfi Tİyekli, “Aile hekimlerinin eğitimi için nöbet düzenlemesi yapıyoruz” diye başlayan sürecin “Aile hekimlerine acilde ihtiyacımız var” şeklinde devam ettiğini, sonra “Nöbetsiz sağlık sistemi olmaz” şekline dönüştüğünü, son olarak da “Aile Hekimlerini aileler ile daha çok bir araya getireceğiz” e evrildiğini söyledi.

Yarın ne söyleneceğini kimsenin tahmin edemediğini ve belki de yarın bir TV programından başka bir şey duyacaklarını belirten Dr. Lütfi Tiyekli şöyle konuştu: 'Aile hekimleri artık gelecekten umudunu kesmiştir. 20 bin aile hekimine daha ihtiyacım var diyen siyasi irade, acaba mevcut aile hekimlerinin sistemden kaçış için yollar aradığının farkında değil mi? Biz aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları olarak Aile Hekimliğine, Sağlık Bakanlığından daha fazla önem veriyoruz ve iyi bir aile hekimliği uygulamasına sahip olmak için herkesten fazla çalışıyoruz. Son açıklamalar Türkiye’de Aile Hekimliği uygulamasının fiilen bitirileceği sadece adının kalacağını göstermektedir. Aile Hekimliği uygulamasını bitirenler ilerde “sağlık sistemine ihanet edenler” olarak anılacaktır. Biz halkımız için, Aile Hekimliğinin bitirilmemesi için 12 aralık 2014 Cuma günü tüm Türkiye’de 1 günlük iş bırakma kararı aldık. 13 Aralık 2014 cumartesi günü tüm Türkiye’den gelen Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanları ile Ankara’da miting yapacağız. Mitingimiz kolej meydanında saat 12:00 de başlayacak. Yapacağımız mitinge tüm sivil toplum kuruluşlarını davet ettik.

Buradan yerel idarecilere de seslenmek istiyoruz. Demokratik haklarını kullanarak eylem yapan, iş bırakan arkadaşlarımıza yapılacak mobbing girişimlerinin karşısında olacağız. Arkadaşlarımıza baskı yapmaya çalışacak, ceza vermeye kalkacak tüm idareciler hakkında yasal işlemleri başlatacağız. Hakkında işlem yapılmaya çalışılan tüm arkadaşlarımıza hukuki destek vereceğiz. Gerekirse tüm arkadaşlarımız için 22 bin dava açacağız. Tüm Aile Hekimlerini, Aile Sağlığı Çalışanlarını, Sağlık Çalışanlarını, Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarını, Halkımızı 13 Aralık Cumartesi günü yapacağımız mitingimize davet ediyoruz.”

Ntvmsnbc

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)