adscode
adscode

Siyasetteki yumuşama eğitime de yansır mı? Atama ve müfredat…

“Didişerek, dayatarak, görmezden gelerek ya da kabahatli arayarak sorunların çözülemeyeceğini hatta daha da karmaşık bir hale geldiğini nihayet anladık” demek için erken mi bilmiyorum ama devamı gelmeli…

aguclu@milliyet.com.tr




Erdoğan ve Özel arasındaki zirve görünen o ki dalga dalga alt kademelere yansıyor. Milli Eğitim Bakanı Tekin, ataması yapılmayan öğretmenlerle birlikte Bakanlığa yürüyen CHP milletvekilleri için “Haberim olsaydı Ankarada kalır, sorunlarını dinler çay ikram ederdim” demiş. Eminiz ki hafta içi bir kez daha yürüyeceklerdir.

“Didişerek, dayatarak, görmezden gelerek ya da kabahatli arayarak sorunların çözülemeyeceğini hatta daha da karmaşık bir hale geldiğini nihayet anladık” demek için erken mi bilmiyorum ama devamı gelmeli…

Yılan hikayesine dönen öğretmen atamalarıyla ilgili son gelişmeye yönelik haberi gelin hep birlikte okuyalım:

“Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri, atanamayan öğretmenler, yeni müfredat ve eğitimin diğer sorunlarına tepki göstermek için TBMM'den Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptığı yürüyüşle ilgili açıklamada bulundu.

Tekin, CHP’li milletvekillerinin MEB'e yaptığı yürüyüşü basından öğrendiğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Katkı veren herkesin katkılarına açığız. Sayın vekillerimize biz orada çay ikram etmek istedik, kendilerine böyle bir ikramımız olsun istedik.

Keşke biz de orada olsaydık karşılıklı bir şekilde protesto olarak değil, karşılıklı görüş alışverişiyle gelip sizi dinlemek istiyoruz, sorularımız var, sorularımıza cevap verir misiniz diye randevu usulüyle olsaydı daha medeni daha hukuk devleti kriterlerine uygun olurdu.

Daha uygun bir zamanda onları bekliyoruz.

Geleceklerini bilseydik belki Diyarbakır programımızı başka bir güne ertelerdik. Ama şimdi medyadan öğrendim böyle bir şeyi.

Kendilerine ev sahipliği yapamadığımız için kusura bakmasınlar.

Eğer kamuoyuna popülist mesaj vermek yerine, ellerinde programlarla ilgili hazır raporlar varsa onları teslim almak için arkadaşlara gerekli uyarıları yaptık.

Onlar da bırakırlarsa mutlu olurum.
Ama sadece popülist mesajlar verip, protesto ediyoruz dili hiç hoş olmaz. Raporları varsa raporlarını versinler, değerlendirelim. Yoksa kendi tabanlarına vermek istedikleri siyasi mesajları verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz.''

Fazlasıyla yoruma açık bir davet.
Bakalım CHP’li “Vekiller” bu şartlı daveti nasıl yorumlayacak ve nasıl hareket edecekler?
Hafta içi belli olur…

45 Bin Geri Dönüş


Bakan Tekin yeni müfredat programıyla ilgili olarak da

''Bir hafta içinde eğitim ve öğretim müfredatımız 1 milyon 372 bin defa indirilmiş. Bu çok devasa bir rakam. Aynı şekilde an itibarıyla bir kısmı ayrıntılı rapor, bir kısmı kısa düşünce, görüş ve öneri olmak üzere 45 bin ayrı görüş bildirilmiş'' diyerek memnuniyetini dile getirmiş, ve “Türkiye’de eğitim ve öğretimle ilgili kamuoyunun bu kadar canlı olmasından ötürü Milli Eğitim Bakanı olarak çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” demiş.

Olaya nereden baktığınıza göre değişen bir yorum ve bir rakam!

20 milyon öğrenci, 2 milyona yakın öğretmen ve akademisyen, 30 milyon veli ve diğer paydaşlarla birlike devasa bir kitleyi direkt ilgilendiren bir konuda her 50 paydaştan birinin taslağa göz atması, her 1000 kişiden birinin de görüş bildirmesi Bakan Bey için memnuniyet verici olsa da kimileri için çok da yeterli değil.

Bir naftalık geri bildirim sürecinin uzatılmasını yönelik istekler de bu yüzden.

Peki farklı ortamlarda ve özelikle de sosyal medyada taslağa yönelik değerlendirmeler ne kadar ve ne kadarı eleştirel?

Somut rakam vermek zor ama Bakan Beyi sevindiren rakamların onlarca kat fazlası olduğu kesin.

Umarız içlerinde çok değerli önerilerin de bulunduğu bu paylaşımlara “Biz, bize gelene bakarız, onlar bizi ilgilenmez” gözüyle bakılmaz!..


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)
Yazarın Diğer Yazıları
En büyük israf eğitimde!
Eğitim gündemi
Sınav maratonu
Anne...