adscode
adscode

Alan değişikliği isteyen öğretmenlerden açık mektup

Diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenler MEB'e seslerini duyurmaya çalışıyor.

Alan değişikliği isteyen öğretmenlerden açık mektup
Eğitim
Diplomaya yönelik (yönetmeliğe bağlı) alan değişikliği bekleyen öğretmenler seslerini duyurmak için mektup yazdı. İşte o mektup:

Diplomaya yönelik (yönetmeliğe bağlı) alan değişikliği bekleyen öğretmenler kimlerdir sizlere ondan bahsedelim. Bizler 2012'de özür grubundan tayini çıkmayıp yan alan değişikliği yapmak zorunda kalıp branş öğretmenliğine geçen sınıf öğretmenleriyiz (kendi alanımız olan sınıf öğretmenliğine dönmek istiyoruz), bizler alanı dışına atanıp kendi alanına geçmek isteyen öğretmenleriz ki sayımız bin civarındadır , bizler alan değişikliği yapmak için bin bir zorlukla  ikinci üniversite bitirip bitirdiği alana geçmek isteyen öğretmenleriz. Diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenler olarak sayımız toplamda 8-9 bin arasındadır.

Yan alan değişikliği ile sınıf öğretmenliğinden lise matematik öğretmenliğine geçen bir sınıf öğretmeni kendi alanı olan sınıf öğretmenliğine dönemediği için ve 2 yıllık süreçte bu konuda çok yıprandığı için şuan psikolojik destek almaktadır. Bunun yüzlerce örneği mevcuttur. İnsanların hayatında iki şey çok önemlidir birincisi iş , ikincisi eş. Bizler işimizi yapmak istiyoruz, bizler kendi mezunu olduğumuz alanda çalışmak istiyoruz.

2010 yılında YÖK Başkanı Yusuf Ziya ÖZCAN TRT'de katıldığı bir programda; ''Türkiye eski Türkiye değil bizim bir projemiz var mesleğini sevmeyen memur bırakmayacağız kamuda çalışan mühendis mesleğini sevmiyorsa ve eczacı olmak istiyorsa üniversitelerde memurlar için ek kontenjan açacağız, kamudaki mühendis eczalığı bitirirse kamuda eczacı olmasına imkan vereceğiz. Projemiz sonucunda memurlar hem sevdiği işi yapacak hem de mesleğindeki verim ciddi anlamda artacaktır.'' demişti. 2016 yılında diplomaya yönelik alan değişikliği için bin bir emekle eşinden ve çocuğundan esirgediği zamanı-parayı derse ve okula ayırarak 4 yıllık ikinci bir fakülteden mezun olan öğretmen mesleğini değil branşını değiştirmek istediğinde Milli Eğitim Bakanlığı alanınıza alışın demektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın diplomaya yönelik alan değişikliği konusunda neden bu kadar çekindiğini anlamış değiliz. En son 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında yapılan diplomaya yönelik alan değişikliğinde; 100 bine yakın norm açılmış alan değişikliği yapan öğretmen sayısı 6 bin civarında ve bunların 1.300 küsürü branş öğretmenliğinden sınıf öğretmenliğine geçmiştir. Alan değişikliği yapılırsa branş öğretmenleri etkilenir gibi bir tezi en son yapılan diplomaya yönelik alan değişikliği istatistikleri çürütmektedir. Son 3 yılda 150 bin öğretmen atamasının 130 bini branş öğretmenlerine ayrılmıştır; yani son yıllarda ciddi sayıda branş öğretmeni ataması zaten yapılmıştır. Atama bekleyen öğretmenlere sizi atayacağız diye söz verilmedi ama diplomaya yönelik alan değişikliği yönetmelik gereği verilmiş bir sözdür ve haktır. Bu verdiğimiz sayıların hepsi bakanlığın arşivlerinde mevcuttur. Şu an diplomaya yönelik alan değişikliği yapılsa bütün normlar açılsa bile en fazla 5-6 bin öğretmen alan değişikliği yapar. 

Siz değerli büyüklerimizden isteğimiz diplomaya yönelik alan değişikliğinin en azından ihtiyaca göre bir an önce , en geç mart ayı içerisinde yapılmasını istiyoruz. İhtiyaca göre yapılacak alan değişikliği ile ortalama 3-4 bin öğretmen alanında çalışma imkanı bulacaktır. Öğretmenler kendi alanında çalıştığı için ve istediği branşta çalışacağı için eğitim-öğretimde verim büyük oranda artacaktır. Diplomaya yönelik alan değişikliği hem yasal bir haktır hem de pedagojik bir gerekliliktir. Lütfen bizlerden bunu esirgemeyin alanımızda çalışmak istemek en doğal hakkımız olsa gerek. Siz değerli büyüklerimizin bu mağduriyeti çözeceğine bütün kalbimizle inanıyoruz.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)