adscode
adscode

Aman Hasta Olmayın!

Çevresinde hasta olmayan var mı?Nereye giderseniz gidin, hemen her ailede, yediden yetmişe hasta olan birileri özellikle mutlaka vardı.Peki bu bir salgın hastalık mı? Öyle gibi gözüküyor ama değil.Sağlık…

Aman Hasta Olmayın!
Günün Yazısı
Peki sadece ülkemizde mi?
Hayır dünyanın dört bir yanında da benzeri bir durum söz konusu.
Yatak döşek yatanlara ya da hastalığını ayakta geçirmek zorunda şifa diliyoruz.
Özellikle de sınav dönemindeki öğrencilere, yaşlılara ve çocuklara.
Çünkü en zor durumda olan onlar…
Sağlığı, keyfi yerinde olanlar da ne olur çok daha dikkatli olsunlar.  Hiç keyifli bir yanı yok.
Geçenlerde bir arkadaşımızın çocuğu, hasta olan kardeşine gösterilen ilgiyi görünce ben de hasta olmak istiyorum diye tutturdu. Ama bu isteği uzun sürmedi. Çünkü, hiç de keyifli bir durum olmadığının farkına varması çok zaman almadı…
İşte bu konuda Sağlık Bakanlığı ve uzmanların  uyarıları:
 
Salgın Hastalık mı Yoksa?..
 
 
Son dönemde birçok kişinin aynı belirtilerle hastanelere başvurması üzerine bir açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, bu virüsün domuz gribi değil, daha da ağır geçen H3N2 virüsü olduğunu açıkladı.
Uzmanlar virüs konusunda önemli uyarılarda bulundu:
Hasta olanlar kesinlikle işe, okula gitmesin, toplum içine çıkmasın. Salgın git gide yayılabilir. Kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar kesinlikle aşı yaptırsın. Her hasta en az 1 hafta dinlenmeli, risk grubundakiler mutlaka doktora görünmeli. İlk 48 saate dikkat edin. Geç kalmayın.

Mutlaka doktora görünün

Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları Derneği (EKMUD) Başkanı Prof. Hakan Leblebicioğlu, öncelikle virüsten korunmak için mutlaka ellerin sık sık sabunla yıkanması gerektiğini, hapşırırken ve öksürürken ağzın temiz bir mendille; mendil yoksa kol ile kapatılması gerektiğini belirtti.
Antiviral ilaçların gribin başlangıcındaki ilk 48 saatte etkili olduğunu anlatan Leblebicioğlu, “Bunlarında mutlaka doktor tarafından verilmesi gerekir. Size uygun ilacı hekim yazmalı. Özellikle antibiyotikler, mutlaka gerekli dozda ve sürede kullanılmalı” dedi.

Okula, işe gitmeyin

Leblebicioğlu, gribe yakalananların kalabalıklardan uzak olması gerektiğini bunun için, çocukların okula, çalışanların işe gitmemeleri gerektiğini anımsattı. Dinlenmeyi, evin sık sık havalandırılmasını ve bol sıvı tüketilmesini önerdi. Kalp, kanser, kronik hastalığı olanlara grip aşısı önerildiğini ve bunun zamanının genelde Ekim olduğunu belirten Leblebicioğlu, “Ancak aşı yaptırmak için hala geç değil. Bu aylarda da grip aşısı yaptırılabilir” dedi.
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)