adscode
adscode

Anzak ve Türk Öğrenciler Çanakkale Savaşı'nı Tasarlayacak

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı BKG tarafından hayata geçirilen ‘Üniversitelerarası Kültür Ürünleri Tasarım Yarışması’ ile anılacak.

Anzak ve Türk Öğrenciler  Çanakkale Savaşı'nı Tasarlayacak
Etkinlikler

Kültürel mirasın korunması ve yaşatılması amacıyla BKG (Bilkent Kültür Girişimi), 2010 yılından bu yana ‘Üniversitelerarası Kültür Ürünleri Tasarım Yarışması’nı düzenliyor.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek yarışmanın ana temasını ‘Bir savaşın hikâyesi: Çanakkale’ oluşturacak.

Yeni Zelandalı ve Avustralyalı Öğrenciler de katılacak

BKG, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı’na özel olarak SKAL Dernekleri Federasyonu ile işbirliği yaparak Yeni Zelandalı ve Avustralyalı öğrencileri de yarışmaya davet edecek.

Çanakkale şehitlerine ve gazilerine bir saygı duruşu niteliği taşıyan yarışmaya, tasarımla ilgilenen tüm lisans ve lisansüstü üniversite öğrencileri katılabilecek. Katılımcılar, bu seneki yarışmada ‘Bir savaşın hikayesi: Çanakkale’ teması altında, ürün tasarımı ve grafik illüstrasyon olmak üzere iki farklı alanda yarışacaklar.

Son Başvuru Tarihi 30 Haziran

Başvuruların 30 Haziran tarihine kadar devam ettiği yarışmada, dereceye giren öğrencilerin eserleri, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 27 ilde 84 müzede faaliyet gösteren BKG Müze Mağazaları’nda satışa sunulacak.

Şartname, başvuru katılım formu ve detaylı bilgiye BKG’nin internet sitesi www.bkg.com.tr’den ve +90 212 451 62 50 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)