adscode
adscode

Artık bizler de birer emoji olacağız!

Artık kendi belirlediğimiz fotoğraflarımız Facebook'ta bir emoji olacak!

Artık bizler de birer emoji olacağız!
Sosyal Medya
Günlük hayatımızda birçoğumuz WhatsApp, Facebook Messenger ya da herhangi bir mesajlaşma uygulaması üzerinden birileriyle konuşurken mutlaka emojilere başvuruyoruz. Hatta öyle ki duygularımızı ifade etmek için mesajlaşlarımızda kullandığımız sembol olan emojiler Facebook'ta veya BuzzFeed gibi internet sitelerinde yayınlanan içeriklerle ilgili olan tepkimizi yansıtmamız için birer araç haline geldi.

Kısa bir süre içerisinde Facebook sayfalarına beğenme dışında muhteşem, inanılmaz, üzgün ve kızgın gibi emojileri de dahil etmiş ve paylaşılan içeriklere emojilerle tepki vermemizi sağlamıştı. Bu ay ortaya çıkan bir patente göre Facebook bu kez emojilerle ilgili yeni bir fikir üzerinde çalışıyor.

Facebook'un aldığı yeni patentle birlikte artık bizler de bir emoji olacağız. Örneğin Facebook üzerinden bir arkadaşımızla mesajlaşırken ":)" sembolünü yaptığımızda gülen yüz emojisi yerine bizim kendi belirlediğimiz bir fotoğrafımız çıkacak yani herkes fotoğrafını kendi istediği bir emoji olarak atayabilecek. Mesajlaşmaları oldukça keyifli hale getirebilecek bu fikir aslında çok da yeni değil. Daha önce benzeri bir fikir popüler sosyal ağlardan biri olan Slack'de uygulanmıştı. Bu fikrin neredeyse aynısının Slack'de kullanılması da Facebook'un Slack'den fikir çaldığı iddialarını gündeme getirmiş oldu.

Bu özelliğin ne zaman hayatımıza gireceği ise henüz tam olarak bilinmiyor. Öte yandan Slack platformunda neredeyse tıpa tıp aynı özelliğin bulunuyor olması Facebook'a yasal anlamda da problemler oluşturabilir.


Webtekno.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)