adscode
adscode

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. Fahrettin Tilki

Kuruluş tarihi: 2007

Bulunduğu il: Artvin

Akademik birimleri: Eğitim, Fen Edebiyat, İlahiyat, Mühendislik, Orman, Sağlık Bilimleri, Hopa İktisadi ve İdari Bilimler olmak üzere 7 fakültesi, 7 MYO’su var. 

Öğrenci sayısı: ön lisans 5.283, lisans 2.962, yüksek lisans 378, doktora öğrencisi 21 olmak üzere 9.140 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: 12 profesör, 14 doçent doktor, 151 yardımcı doçent, 139 doktor öğretim görevlisi, 12 okutman, 7 uzman, 182 araştırma görevlisi olmak üzere 517 akademik personeli bulunuyor. 

Burs olanakları: Nihat Gökyiğit Vakfı ve Artvin Yüksek Öğrenimi Destekleme Derneği tarafından başarılı ve ekonomik durumu zayıf öğrencilere burs veriliyor. Orman Fakültesi’ni tercih edenlere burs verilen üniversitede ihtiyaç sahibi öğrenciler kısmi zamanlı çalışabiliyorlar. 

Barınma olanakları: Artvin’de KYK’ya bağlı erkek ve kız öğrenci yurtlarında 2010 öğrenci, özel yurtlarda ise 2005 öğrenci barınabiliyor. Öğrenciler, özel yurtlar, apart dairlerde de barınabiliyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 35 öğrenci topluluğu mevcut. 

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

Artvin Çoruh Üniversitesi yurt içi ve yurt dışı araştırma deneyimine sahip, yeniliklere açık, nitelikli, iyi yetişmiş ve öğrencilerle güçlü ve yakın bağlar kurabilen bir akademik kadroya sahiptir. Ayrıca üniversitemize ev sahipliği yapan Artvin, el değmemiş doğal güzellikleriyle, büyük şehirlerin strese yol açan karmaşasından uzak bir şekilde, bilim insanlarına ve öğrencilere bilimsel çalışmalar yapabilmeleri için huzurlu ve güvenli bir ortam sunmaktadır. Gerek sahip olduğu akademik kadronun niteliği, gerekse bulunduğu yörenin doğal özellikleriyle üniversitemiz, tercih eden gençlerimize huzurlu ve verimli bir çalışma imkânı sunmaktadır. Öğrencilerimiz üniversiteye kayıt oldukları andan mezun oldukları ana kadar kariyer planlama noktasında uzmanlardan danışmanlık hizmeti almaktadırlar. 

İletişim bilgisi: www.artvin.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)