adscode
adscode

ATASEN; Azıcık cesaretli olun!

ATASEN Milli Eğitim Şurasının Gündemini Değerlendirdi

ATASEN; Azıcık cesaretli olun!
Sendikalar
MİLLİ EĞİTİM ŞURASI KOMEDİSİ

19. Milli Eğitim Şurası, 2-6 Aralık 2014 tarihleri arasında Antalya'da toplanacaktır.

Toplantının Yeri

Ankara'da 1.200 kişilik Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu olmasına karşın toplantı Antalya'da yapılacaktır. Hükümet delegasyonunun beş gün boyunca 5. yıldızlı otellerde kalarak devlet bütçesinden yiyip içeceğini, üstüne bir de yolluk alacağını herhalde söylememize gerek yoktur.

Toplantı Katılımcıları

Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliği'nin 7. maddesiyle Şûra'ya katılacak tabii üyeler ile davetli üyeler şöyle tanımlamıştır:
"(2) Davetli üyeler; Bakanlık, bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ile yurtiçi ve yurtdışından meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, basın ve yayın kuruluşları, öğrenci ve veli temsilcileri ile eğitim alanında Şûra konusuyla ilgili çalışmalarıyla tanınmış uzmanlar arasından Genel Sekreterlikçe belirlenerek Bakan onayına sunulur."

Bu maddeden de anlaşılacağı üzere, Bakanlık kendisi çalıp kendisi oynayacaktır. Katılım heyetinde yandaş sendikanın bariz bir ağırlığı bulunmaktadır ve parmak hesabıyla istedikleri gündem dışı konunun da görüşülüp karara bağlanmasını sağlamaktadırlar.

Resmi Gündem

Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri, "Öğretmen Niteliğinin Arttırılması, Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması ve Okul Güvenliği konuları resmi gündem konuları olarak belirlenmiştir.

Gerçek Gündem

Resmi gündem konularının çarpıtılarak karma eğitime son verilmesi, okulların ve dolayısıyla öğretmenlerin haremlik-selamlık olarak ayrılması yandaş sendika tarafından gündeme getirilecektir. Hükümetin yapmak isteyip de tepki alacağını düşündüğü konularda Eğitim Bir Sen paratoner görevi üstlenmektedir.

Toplantıya Katılacak Bazı Eğitim Sendikaları

Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim-İş toplantıya katılacaklarını açıklamışlardır. Bazı eğitim sendikaları da davet edilmedikleri halde yalvar yakar toplantıya kabul edilmeleri için dilekçe vermektedirler.

Talepler

Eğitim Bir Sen karma eğitimin kaldırılarak haremlik-selamlık okul ve öğretmen sistemine geçilmesini isteyecek iken Eğitim Sen de Kürtçenin resmi eğitim dili olmasını talep edecektir.

Resmi Gündem Maddeleriyle İlgili Görüş Özetimiz

1) Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri:
Alternatif tarih saçmalığı altında Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı aşılayacak ders kitaplarını reddediyoruz. Haftalık ders saati 30 olmalıdır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi seçmeli ders olmalıdır. Türk Uygarlık Tarihi dersi okutulmalıdır. Fullbright Komisyonu derhal lağvedilmelidir. Lise 4. sınıf müfredatı üniversite sınavına hazırlık biçimine dönüştürülmelidir.

2) Öğretmen Niteliğinin Arttırılması: Öğretmen maaşları ciddi oranda yükseltilmelidir. Bu bile başlı başına Türkiye'nin en zeki gençlerinin öğretmenliğe yönelmesini sağlar. Anadolu Öğretmen Liseleri yeniden açılmalıdır. Eğitim Fakülteleri ile Teknik Eğitim Fakülteleri, Öğretmenlik Fakültesi adı altında birleştirilerek Öğretmenlik Fakültesi mezunu olmayan hiçbir kimse öğretmen olarak atanmamalıdır. Öğretmenlik Fakülteleri'nin öğretim kadrosu ve ders içeriği sağlam tutulmalıdır.

3) Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması: Yandaş sendikadan bizden olsun çamurdan olsun, mantığıyla eğitim yöneticisi atayıp da şuraya böyle bir gündem maddesi eklemek gülünç olmanın da ötesinde akla ziyan bir durumdur. Öğretmenlere yazılı sınavla dikey kariyer imkanı sağlanmalı, bir öğretmen ikişer yılda bir yapılacak yazılı sınavlarla ve sırasıyla öğretmen-okul müdür yardımcısı-müdür baş yardımcısı-müdür-ilçe milli eğitim şube müdürü-ilçe milli eğitim müdürü-il milli eğitim müdür yardımcısı-il milli eğitim müdürü-MEB Daire Başkanı-MEB Birim Genel Müdürü ve hatta Müsteşar olabilmelidir.

4) Okul Güvenliği: Her okula kadrolu en az bir Koruma ve Güvenlik Memuru atanmalıdır. Hükümet, öğretmenlerin manevi saygınlığını düşürecek açıklamalar yapmamalıdır. Öğretmenlere yönelen şiddete hızlı ve caydırıcı adli yaptırımların önü açılmalıdır. ALO 147 hattı derhal kapatılmalıdır.

Atasen'in Şura Kararı

Atasen olarak böyle bir toplantıya katılmayacağımızı ve bu gülünç toplantıdan çıkacak saçma sapan kararları tanımayacağımızı ilan ediyoruz.

Eğitim Bir Sen'in çağdışı ve Cumhuriyet karşıtı, Eğitim Sen'in ise üniter yapımızı dinamitleme sonucu yaratacak taleplerini meşrulaştırmak için kullanacakları böyle bir toplantıya dolgu malzemesi olarak katılan diğer eğitim sendikalarına da sesleniyoruz. Toplantıyı boykot edin. Görüşlerinizi zaten basın açıklamalarıyla duyuruyorsunuz. Boykot kararı bu tür şuraların daha ciddi ve olması gerektiği gibi yapılmasının yolunu açar.

Azıcık cesaretli olun!

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)