adscode

Avrupa’da Eğitim Türkiye’den Ucuz

Her yıl yaklaşık 1 milyon öğrencinin üniversite sınavını kazanamaması gençleri Avrupa’ya yönlendiriyor. Uygun fiyatlarla eğitim alan öğrenciler ayrıca 2 yabancı dil birden öğreniyor.

Avrupa’da Eğitim Türkiye’den Ucuz
Özel Eğitim






Avrupa ülkelerinin dünyaca ünlü üniversiteleri, öğrenim kaliteleri, yabancı dil eğitimleri ve sundukları birbirinden iyi iş olanaklarıyla Türkiye’den öğrencileri bekliyor. Avrupa üniversiteleri Türkiye başvuru merkezi olarak çalışan Avrupa Eğitim Danışmanlığı, eğitim konusunda öğrencilere yardımcı oluyor. 
18 bin 700 liraya eğitim
Türkiye’de bir çok özel üniversiteden daha uygun fiyata eğitim sunan üniversitelerin şartları ve fiyatlarını Avrupa Eğitim Danışmanlığı Genel Müdürü Salih Uyar, şu şekilde anlattı: “Özellikle Avusturya-Viyana, Almanya, Polonya, Slovakya, Slovenya, Macaristan gibi ülkelere öğrenci gönderiyoruz. Avusturya’da şu an aktif olarak yaklaşık 6 bin 500 Türk öğrenci var. Bunların 6 bini ise Viyana Üniversitesi’nde. Avusturya yıllık harç ücreti bin 480 euro. Aylık yaşam masrafı da yurt kirası, sağlık sigortası, ulaşım, beslenme ve cep harçlığı dahil yaklaşık 600 euro. Yani toplamda yıllık yaklaşık 18 bin 700 liraya Viyana Üniversitesi’nde istediğiniz bölümü okuyabiliyorsunuz. Şu anda yaklaşık 14 bin aktif Türk öğrenci var’’
Okurken çalışma imkanı var
Çoğu ülkede öğrencilerin sınavsız olarak istedikleri bölüme gidebildiğini anlatan Uyar ülkelerin öğrencilere çalışma imkanı da sunduğunu belirtti. Uyar “Avusturya’da öğrenciye 10 saat çalışma izni veriliyor. Almanya’da ise eğitim görürken yıllık 180 yarım gün ya da 90 tam gün çalışma izni veriliyor’’ dedi.
Mezuniyet sonrası oturum izni
Avrupa şehirlerinden mezun olduktan sonra öğrenciye 1 yıl vize verildiğini de belirten Uyar “Bu 1 yıl içerisinde Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde çalışma imkanınız var. İş bulduysanız bu sefer oturum hakkı elde ediyorsunuz. Ayrıca eğitim esnasında Schengen vizesi alınıyor. Bu da öğrenciye tüm Avrupa’yı gezme imkanı sunuyor.’’
DİL BİLME ŞARTI YOK
Uyar, Avrupa üniversitelerinin tercih edilme sebeplerini şu şekilde sıraladı:
-Diplomalar YÖK tarafından tanınıyor olması
-Yüksek lisans ve doktora eğitimine doğrudan geçiş
-Öğrencilere okurken çalışma imkanı sunuyor
-Öğrenci değişimiyle başka bir ülkede ücretsiz eğitim
-Yabancı dil bilme zorunluluğu olmaması
-Ücretlerin diğer üniversitelere göre uygun olması
-Almanca ve İngilizce öğrenme imkanı
-Mezuniyetten sonra oturum hakkı elde edilmesi
Star Gazete 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)