adscode
adscode

BAĞLANIN, BAĞIMLI OLMAYIN!

"İnternet ve Sosyal Medya Bağımlılığı" konusunda Esenlerli kadınlara seminer veren Psikolog Kübra Nur Uzun, doğru kullanıldığı takdirde teknolojinin bağımlılık yapmayacağını söyledi.

BAĞLANIN, BAĞIMLI OLMAYIN!
Türkiyeden Haberler
Esenler Belediyesi Sezai Karakoç Bilgi ve Hikmet Evi'nde, Esenlerli kadınlara yönelik düzenlenen seminerde Psikolog Kübra Nur Uzun, kadınlara "İnternet ve Sosyal Medya Bağımlılığı" konusunu anlattı.

İnternetin, beraberinde bağımlılığı da getirdiğini belirten Uzun, "Teknolojiyi kullanmak zorundayız, teknolojik bağımlılıkta çözüm ondan kaçmak değildir. Teknolojiyi kullanmayı öğrenmeliyiz" dedi.

ÇOCUĞA KURAL KOYUN, TUTARLI OLUN

Çocukların internet kullanımları konusunda ailelerin kuralları olması gerektiğini söyleyen Uzun, "Teknolojiyi çocuklarına sunan aileler, sınırlarını da koyabilmeli. Konulan kurallarda tutarlı davranılmalı. İnternet doğru kullanılmadığı takdirde; sosyalleşmeyi engelliyor, iletişim becerilerini köreltiyor ve sahte kimlik oluşumlarına neden oluyor. Çocukların teknolojik bağımlılığının en kötü yanı, merak ettikleri her konuda internete başvurmaları. Burada en önemli iş aileye düşüyor. Anne baba, merak ettiği konularda çocuğu aydınlatmalı ve merakını gidermeli. Bu şekilde teknolojinin olumsuz yönleri azaltılmış olur" diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)