adscode

Bahçeşehirliler İstanbul’un fethini kutladı!

Özel Bahçeşehir Lisesi ve Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi 10.sınıf öğrencileri, İstanbul’un Fethi’nin 558.Yılı’nı kutlamak için proje ödevi olarak İmparator Gazetesi ve Film Afişlerinde Osmanlı Sergisi…

Bahçeşehirliler İstanbul’un fethini kutladı!
Özel Eğitim

 

Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde düzenlenen serginin açılışına onur konuğu olarak  Osmanlı tarihinin bir dönemini anlatan “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin Valide Sultanı Nebahat Çehre de katıldı.

 

Osmanlı dönemine özgü kumaşlar üzerine monte edilen sergiyi, hayranlıkla gezen Nebahat Çehre, başta projeye danışmanlık yapan tarih öğretmeni İlhan Gülek’i ve Bahçeşehir Koleji öğrencilerini, Osmanlı tarihine farklı bir bakış açısı kazandıran bu yaratıcı projelerinden dolayı kutladı. Nebahat Çehre, sergi açılışında yaptığı konuşmanın ardından öğrencilerin hazırladıkları altın paraları etrafa saçarak açılışa ayrı bir renk kattı.  Osmanlı motifli şallar takan kız ve Osmanlı poşulu erkek öğrenciler de serginin açılışına gelerek projelerine destek veren ünlü oyuncu Nebahat Çehre’ye Osmanlı motifli kahve fincanları hediye ettiler.

Tarih öğretmeni İlhan Gülek’in verdiği proje ödevleri sonucunda, öğrenciler, Fatih Sultan Mehmet’i ve dönemini konu alan 16 sayfalık, renkli “İMPARATOR GAZETESİ”  hazırladılar. Gazetenin tüm tasarımını da öğrenciler yaptı. Böylece, İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet adına ilk kez bir gazete bastırılmış oldu. 10 TMB sınıfının yaptığı çalışmada İstanbul’un fethinden, Fatih’in ölümüne kadar geçen süreçteki tarihi, kültürel, sosyal olaylar, Fatih’in çılgın projesi ve kurmaca bölümler yer alıyor.

Fatih’in hocası Molla Gürani, astronom Ali Kuşçu ve İstanbul’un fetihten önceki sakinleriyle yapılan röportajlar ilgi çekiyor. Gazete , “Fatih’ten Şiirler, burçlar ve reklamlar ile daha da renkli hele geliyor.

Diğer 10.Sınıflar da “FİLM AFİŞLERİNDE OSMANLI” adıyla bir afiş sergisi hazırladı. Yine proje ödevi olarak hazırlanan sergide, 17.-18.ve 19.yy Osmanlı Devleti’nde yaşanan olaylar konu alındı. Öğrenciler, “ bu yüzyıllarda yönetmen olsaydınız, hangi konuda film çekerdiniz ve afişiniz nasıl olurdu ? ” sorusuna, son derece yaratıcı afişleriyle yanıt verdiler. Afişlerin pek çoğu mizahi unsurlar içeriyor ve farklı bakış açılarını çarpıcı biçimde yansıtıyor.

“İmparator Gazetesi” ve “Film Afişlerinde Osmanlı Sergisi”, bir hafta boyunca Bahçeşehir Üniversitesi’nde sergilenmeye devam edecek. 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)