adscode

Bakan Suat Kılıç'a Açık Mektup

Karma yurtların ayrılması sonucunda mağdur edilecek öğrenci ve velileri bu kararın yeniden gözden geçirilmesini istiyor.

Bakan Suat Kılıç'a Açık Mektup
Özel Eğitim

 

 

 

 

 

      ''Bir kızım var İzmir Dokuz Eylül Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi ve İzmir İnciraltı Atatürk kyk yurdunda kalıyor.Yurt okula 5 dakikalık mesafede.Bir oğlum var İzmir Ege Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi ve okuluna 5 dakikalık mesafedeki kyk yurdunda kalıyor.Siz bakanlık olarak kız ve erkek karma yurtları ayırdınız.Kızım şimdi 2 saatlik mesafedeki yurda nakledilecek,oğlum da 2 saatlik mesafedeki yurda nakledilecek.Bizim gibi 3000 civarında öğrenci günde 4 saatlik yolu çekmek zorunda kalacaklar.Bu kararı duyunca şaşırdım.Olamaz dedim.İzmir kyk bölge müdürlüğünü aradım.Doğru dediler.Bunun çok yanlış bir karar olduğunu akim'e,bakanın mail adresine,ak parti il başkanlığına mail yoluyla ilettim.Ak Parti İl başkanlığından Fırat Bey isminde birine aktardığımda kararı bilmediğini eğer doğruysa çok yanlış olduğunu ve parti olarak müdahale edeceklerini söyledi.Sonra telefonlarıma bile cevap vermedi.
      Şimdi ben kızıma hergün 4 saatlik yol ızdırabı çektiremiyeceğime göre yurt aramaya başladık.Özel yurt bulduk.Ayda 450 tl yemek hariç.Halbuki biz
planımızı geçen yıl yapmıştık.Kızımın puanı yüksek olmasına rağmen inciraltındaki yurdu dikkate alarak tabii Dokuz Eylül Tıp'ın methini de duyunca dokuz eylül tıpı tercih ettik.Kızım ayda 420 tl ile geçiniyordu.Çok mutluydu.Hazırlık sınıfını muaf geçti.Birinci sınıfı 84 not ortalaması ile tamamladı.Aylık 420 tl masraf şimdi 900 tl olacak.
      Bakın sizin yurtları kız erkek olarak ayırmanız beni ilgilendirmiyor.Beni barınma durumu ilgilendiriyor.Bu yurtlar kendi malınız olsa istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.Kamu malını kamu menfaatine kullanmanız gerekir.Aldığınız karar bazı şehirlerde uygun.İzmir de yurt ile okullar arasındaki mesafe yüzünden uygun değil.Bunu 3 yaşındaki çocuk bile farkeder.
    Ben kyk izmir bölge müdürü yerine olsam böyle bir karar geldiğinde ak parti il başkanını arar bu kararın izmir için erteletmesini bakandan istemesini söylerdim.
   Ben ak parti izmir il başkanı olsam bu kararı duyduğum an bakanı arar kararın neden yanlış olduğunu anlatır acilen gün deği saat bile kaybetmeden
bu yanlış mantıksız ve haksız kararın düzeltmesini isterdim.
   Ben bakan olsaydım yanmıştım.Kararımı düzeltsem bile bu kadar kul hakkını ödeyemezdim.Çünkü binlerce öğrenci eve depozito,yurda depozito verdi.
   CHP'den bazı milletvekilleri bu konuyu dile getirmişler.Fakat dile getirirken önceliği hep harem selamlığa getiriyorlar.Bizim önceliğimiz barınma,Günde gel git 4 saatlik yol mesafesi.Elbette yurtların kız erkek olarak ayrılması doğru olur.İnciraltında kızlara,Bornovada erkeklere başka yurt bulduktan sonra
bu karar uygulanabilir.
    Sahi bu rektörler nerede?Öğrencilerinin bu problemini dile getiren tek kelam yok.Sayın Başbakanımız elpençe divan duran profösör istemiyor.Yanlışa yanlıştır diyebilen üniversite istiyor.
      Şimdi okular açılınca öğrenciler büyük ihtimalle gösteri yapacak.Ülkemizde gerginlik oluşacak.Buna hakkınız yok Sayın Bakan.Sayın Bakan
büyük vebal altındasınız.Bu yazının sahibi Şenol Baykut olarak kurulduğundan beri ak partiye oy verdim.Bu yüzden bu yazının sahibini
muhalif olarak değerlendirirseniz yanılırsınız.Bu arada Tekirdağlıyım.Sadece yanlış bir karara belki de sert cümlelerle itiraz ediyorum.
     Sayın Bakan lütfen kararınızı gözden geçirin.                                     
Saygılar.''
   

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)