adscode
adscode

Bakan Yılmaz, Gürer’in Arapça dersiyle ilgili sorusunu yanıtladı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu önerge ile ilkokullarda seçmeli ders olarak verilmeye başlanan Arapça dil eğitiminin gerekçelerinin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz…

Bakan Yılmaz, Gürer’in Arapça dersiyle ilgili sorusunu yanıtladı
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, vatandaşların günlük yaşamlarında geleneksel olarak kullandıkları farklı dil ve lehçelerle ilgili düzenlenen Kanunu adres gösterdi. 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu sözlü soru önergesinde, Arap ülkelerinde Türkçenin seçmeli ders olarak okutulduğu ülkenin olup olmadığını sordu. Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de ilkokullarda Arapça dil eğitiminin seçmeli ders olarak okutulmasının gerekçelerinin açılanmasını istedi. 

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise Meclis kürsüsünden verdiği yanıtta, ilköğretim kurumları   haftalık ders çizelgesine göre ülkemizde daha önce 4’üncü sınıfta başlatılan yabancı dil öğretiminin 2’nci sınıflarda okutulmaya başlandığını açıkladı. 

Zorunlu yabancı dil öğretiminin 2, 3 ve 4’üncü sınıflarda ikişer, 5’inci ve 6’ncı sınıflarda üçer, 7’nci ve 8’inci sınıflarda ise dörder ders saati olarak uygulandığını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, “Ayrıca tamamen öğrencinin tercihi ve isteğine bağlı olarak 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflarda ikişer ders saatli seçmeli yabancı dil öğretimi uygulaması yapılmaktadır. Bunlara ilave olarak 5’inci sınıfta isteyen ve durumu müsait olan okullar toplam 18 ders saatine kadar yabancı dil öğretimi yapabilmektedir” dedi.

Bakan Yılmaz, “Resmî ve özel her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında okutulacak yabancı diller yabancı dille eğitim ve öğretim yapacak okullar ile Türk vatandaşlarının günlük yaşamlarında geleneksel olarak kullandıkları farklı dil ve lehçelerin tabi olacağı esaslar 2923 sayılı Yabancı Dil Eğitimi ile Türk Vatandaşlarının Farklı Dil ve Lehçelerinin Öğrenilmesi Hakkında Kanun’un hükümlerine göre Bakanlar Kurulunca kararlaştırılmaktadır. Söz konusu Kanun kapsamında Almanca, Fransızca, Rusça, İngilizce, İspanyolca gibi dersler Bakanlar Kurulunca 8 Nisan 2010 tarihinde örgün öğretim kurumlarında Arapça dersinin de eğitim ve öğretiminin yapılması kararlaştırılmıştır” şeklinde açıklama yaptı. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)