adscode
adscode

Milli Eğitim Akademisi'ne tepki

Eski Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanı Burhanettin Dönmez: "Anlaşılan o ki, Milli Eğitim Akademisi bahanesi ile dekan düzeyinde ödeme yapılacak 750 kişilik kadro tahsis edilecek."

Milli Eğitim Akademisi'ne tepki
MEB
Güncelleme : 02-May-24 23:12

Eski Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanı Burhanettin Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Anlaşılan o ki, Milli Eğitim Akademisi bahanesi ile dekan düzeyinde ödeme yapılacak 750 kişilik kadro tahsis edilecek. Akademik kariyer aranmayacak. Öğretmen yetiştirme bunun bahanesi olacak. Değilse, şimdi de istediğin hocayı derse çağırmanı engelleyen şey ne?" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Necati CEMALOĞLU ise "MEB, üniversitelerden rol çalıyor. Eğitim fakültelerini kapatmaya çalışıyor. Milli Eğitim Akademisi ile kadrolaşmak istiyor. 550 saatlik eğitimi dayatıyor. Tek ve adil çözüm, mülakatsız, puan üstünlüğüne göre öğretmen ataması yapmaktır" diye konuştu.

 
Prof. Dr. Yaşar Kondakçı da Twitter'da yaptığı açıklamada "Öğretmen yetiştirmek Eğitim Fakülteleri'nin işi. Bu konuda bilimsel birikimleri, altyapıları ve insan kaynakları mevcut.
Sizin işiniz öğretmen atamak, öğretmenlere etkili çalışma ortamı sağlamak, özlük haklarını gözetmek...
Herkes işini yapsın" dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)