adscode
adscode

'Bakanlık bu kepazeliğe bir son versin'

4+4+4 eğitime sistemine geçişin hazırlıklarının tamamlanmasıyla, ilkokul ve ortaokulların aynı binada eğitim görmesi ve lise diplomalı insan sayısının artmasına tepkiler sürüyor.

'Bakanlık bu kepazeliğe bir son versin'
Özel Eğitim

"Dört dörtlükeğitime 2012-2013 eğitim öğretim yılında başlayacağız. Okulların dönüştürülmeişlemleri tamamlandı. Bazı okullar ilkokul, bazıları ortaokul oldu. Bazıokullar da  ilköğretim okulu olarakkaldı. YİBO ‘larda olduğu gibi. Köylerde ve beldelerdeki ilköğretim okullar daaynı binada eğitim gören ilkokul ve ortaokula dönüştürüldü. Yani özetle; birmüdür, çift mühür işler yürüyecek. Fiziki kapasitesi yetersiz okullar ikiliöğrenim yapacak, ortaokullar sabahçı, ilkokullar öğlenci olacak. Fizikikapasitesi yeterli olan okullarda binalar iki girişli olacak, biri ilkokul biriortaokul. Okul tabelası çift olacak, oyun alanları  bölünecek. Buraya kadar bir sorun yok gibigörünüyor.

8 yıllıkkesintisiz eğitim başlı başına sorunluydu. 6 yaşındaki çocukla 15 yaşındakiçocuk aynı fiziki ortamda bulunuyordu. Bunun muhakkak sakıncaları vardı.Değiştirilmesi gerekiyordu. 5+3 olsaydı çok iyi olurdu, olmadı, 4+4+4 oldu.Amenna.

İlköğretimokulları ayrılsın , tamam.

İlkokullarla ortaokullarayrı binalarda eğitim görsünler, tamam.

Aynı bina daiseler ikili öğretim görsünler, o da tamam.

Amma…

Aynı binada olacaksın,giriş kapısı ayrılacak, bahçe göstermelik olarak bölünecek,  katın biri ilkokul biri ortaokul olacak, aynıtuvaleti kullanacaksın, aynı idari odalar kullanılacak, taşımalı eğitimyapıyorsan aynı yemekhanede yemek yiyeceksin…

Bu ne perhizbu ne lahana turşusu.

Bununmantığını anlamak mümkün değil.

İmkanın varsailkokul ile ortaokulu tamamen birbirinden ayır.Yoksa bırak ilköğretim okuluolarak kalsın. Zamanla dönüştürülebilir.

Nedir birmüdür çift mühür ? Bu cümlenin altını dolduralım. Okul idarelerinin iş yüküikiye katlanacak. Yazışmalar çifter çifter olacak. Tüm evraklar iki katınaçıkacak .Ayrı ayrı arşiv oluşturulacak. Toplantılar , okul aile birliği ,kooperatif,  yani aynı işi tekrar tekraryapacağız. Bu yoğunluk içerisinde işler yine eskisi gibi yürüyecek. Öğrencileribirbirinden ayırmak mümkün olmayacak.

İkinci birkonu;

4+4+4 ‘ün son4’ü, yani liseler….

Dört dörtlükeğitimi tanıtım toplantıları yapılıyor, İl Milli Eğitim Müdürünün ifadesi aynenşöyle;

İlk 4,ilkokul, yüz yüze eğitim,

İkinci  4, ortaokul yüz yüze eğitim,

Son 4, liseyüz yüze eğitim.

Açık öğretimlisesi bunun neresinde, açıklık yok. Çıraklık eğitimi nasıl olacak belli değil.8 yıllık eğitim eleştirilirken çıraklığı bitirdi deniliyordu, doğruydu. 15yaşından sonra çocuğu eğitmek çırak yetiştirmek mümkün olmuyordu. Şimdi liseyide zorunlu yapıyorsun. Öyle öğrenciler var ki ilkokuldan sonra mutlaka çıraklığagitmesi lazım, ite kaka 8 yılıbitiriyor, bir an evvel okuldan kurtulsun, sen bu çocuğa ille de 4 yıldaha  okuyacaksın diyorsun.

Sonra….

Sonrası yok,istatistiklerde lise diplomalı sayısı artacak o kadar…"

Ahmet DEVREZ


egitimajansi.com


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)