adscode
adscode

Bayram Tatili 9 Gün mü?

MEB, 2015 – 2016 Eğitim Öğretim yılının başlangıcını 28 Eylül 2015 olarak değiştirildi.MEB’in basın açıklaması tüm memurların Bayramı tatilinin 9 güne çıkacağını gösteriyor.

Bayram Tatili 9 Gün mü?
Türkiye'den Haberler
Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan karara göre okulların açılış tarihi 28 Eylül 2015 tarihi olacağı belirtilmişti.Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılı ile takvimi açıklamıştı.

MEB tarafından yapılan basın duyurusuna göre;

21, 22 ve 23 Eylül 2015 tarihlerinde yapılamayacak dersler için yıl içinde yoğunlaştırılmış telâfi programı uygulanması kararı alındı. Bayramı haftası 2,5 günlük dersler yıl sonuna eklenmedi. Bunun yerine telafi program yapılacak dendi. Dolayısıyla Bayramı haftasının tüm memurlara tatil edileceğini sonucunu da çıkarabiliriz.

Bakanlar Kurulu kararıyla 21-22-23 Eylül tüm memurlara tatil edilebilir.

MEB tarafından yapılan bu duyuru öğretmenler haricinde diğer devlet memurlarında bayramı tatilinin 9 güne çıkarabileceğini akıllara getirdi.

AREFE: 1/2 GÜN 23 ÇARŞAMBA

1. GÜN 24 PERŞEMBE

2. GÜN 25 CUMA

3. GÜN 26 CUMARTESİ

4. GÜN 27 PAZAR

Bu takvime göre 23 Eylül Arefe günü yarım gün olarak görülen tatil 2015 Ramazan Bayramında olduğu gibi tam güne çekilecek gibi görünüyor. 21-22 Eylül 2015 Pazartesi ve Salı Günleri bütün memurlara İdari izinli sayılarak tatilin 9 gün olabileceği yüksek bir ihtimal. Zira okulların açılışının ertelenmesi talebi tatil beldelerinin belediye başkanları ve turizmciler tarafından da geldiği düşünülürse yerli turizmin hareketlenmesi için 21-22 Eylül'de tatil edilecektir.

SONUÇ: MEB’in basın açıklamasından bütün memurlara tatil müjdesi geleceğini tahmin ediyoruz. Zaten turizm ve amaçlanmışsa öğretmen ve öğrenciler tatildeyken ve memur olan öğrenci velilerinin de tatil yapması gerekiyor. Memurlara 9 gün tatil verilmezse öğrencilere verilmiş bir tatilin anlamı da olmayacaktır.

SGKREHBERİ

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)