adscode
adscode

'Ben Ailemi Seçtim' Projesi Kapsamında Ailelere Eğitim Verildi

Edirne'nin Keşan ilçesinde Sosyal Hizmet Merkezi’nin yürüttüğü 'Ben Ailemi Seçtim' projesi kapsamında eğitim semineri verildi.

'Ben Ailemi Seçtim' Projesi Kapsamında Ailelere Eğitim Verildi
Eğitim
Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, suça sürüklenen ve suça sürüklenme ihtimali bulunan çocukların annelerine yönelik eğitim verildi. Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Karaağaçlı başkanlığında verilen eğitimde, İlçe Müftülüğünden Din Görevlisi Şaban Tiryakioğlu, Devlet Hastanesinde görevli Psikolog Kübra Yağcı, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Şerif Engin, Keşan Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Ayşe Öz, İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Nuran Özmen ve Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Psikolojik Danışman Sedef Süzer tarafından, çocukların suça karışma nedenleri, alınabilecek tedbirler, madde bağımlılığı, madde bağımlısı kişilerde görülebilecek belirtiler ve bağımlılıktan kurtulma yolları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Eğitimin sonunda annelere anket uygulanarak ve okuma-yazma bilmeyen annelerin tespiti yapılarak Halk Eğitimi Merkezi okuma-yazma kursuna kayıtları yapıldı. Ayrıca suça sürüklenen ve suça sürüklenme ihtimali olan çocukların bilgileri alınarak, sosyal rehabilitasyonlarının sağlanabilmesi için verimli olabilecek kurslar tespit edildi.

Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Karaağaçlı, projenin amacının, suça sürüklenen, madde bağımlısı ve erken evlilik yapan çocukların sayısını azaltmak olduğunu ifade ederek, "Keşan Kaymakamlığı bünyesinde iki ayda bir tekrarlanan İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı kapsamında ‘Ben Ailemi Seçtim’ projesinin hayata girmesi kararlaştırıldı. İlçe Sağlık Müdürlüğünün daha önceden başlatmış olduğu bu projenin sekretaryasını aldık. Bu kapsamda, daha somutlaştırarak ailelere inmeyi planladık. Özellikle suça sürüklenen ve suça sürüklenme ihtimali olan çocukların ailelerine bu eğitimlerimizi vermeye başladık" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)