adscode

Çağrı Merkezi Hizmetleri Eğitimi Veren Üniversitelerin Sayısı Hızla Artıyor

Önümüzdeki 5 yıl içinde toplam 100 bin kişiye iş olanağı sağlayacağı tahmin edilen çağrı merkezi sektöründeki yatırımlar birçok ilde hızla artmaya devam ediyor.

 Çağrı Merkezi Hizmetleri Eğitimi Veren Üniversitelerin Sayısı Hızla Artıyor
Özel Eğitim





Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, sektörün gençler için birçok kariyer fırsatı oluşturduğunu ve gelecek dönemdeki büyümeye paralel olarak yönetici ihtiyacında da artış olacağını öngördüklerini belirtti. Bu kapsamda, Türkiye’de 9 üniversitede bulunan Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı’nın gençlerin bu alandaki eğitimi ve sektör için büyük önem taşıdığını söyledi. Ayrıca, 2012-2013 döneminde Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı’nı kazanan toplam öğrenci sayısının 1020 olduğunu ifade etti.
 
Kurumların müşterileri ile ilk temas noktası konumunda bulunan çağrı merkezlerinin oluşturduğu pazar, 2012 yılı araştırma sonuçlarına göre Türkiye’de 2.4 milyar TL’ye ulaştı. Her geçen yıl hızlı büyümesini sürdüren çağrı merkezi sektöründe 2012 yılında yaklaşık 67 bin kişi istihdam edildi, 2013 yılında ise bu rakamın 80 bini aşacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde toplam 100 bin kişiye iş olanağı sağlayacağı tahmin edilen çağrı merkezi sektöründeki yatırımlar İstanbul, Ankara ve İzmir dışında, Anadolu’nun birçok ilinde artmaya devam ediyor.
ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, sektördeki istihdamın sürekliliğini sağlamanın en önemli yollarından birinin gençlerin bu işi meslek olarak algılamaları ve sektördeki fırsatların farkına vararak kariyerlerini de bu sektörde planlamaları olduğunu söyledi. Tarakçı: “Çağrı Merkezleri Derneği olarak, sektördeki istihdamın sürekliliğini sağlamak ve gençleri sektörümüz hakkında bilgilendirmek amacıyla, eğitim kurumlarında çağrı merkezi hizmetleri ile ilgili programların açılmasına destek veriyor, üniversitelerin gerçekleştirdiği panellere katılıyoruz. Öğrencilerin, çağrı merkezlerini ziyaret etmeleri için imkan oluşturuyoruz. Ayrıca dernek yöneticilerimizi, sektör hakkındaki dersler için gönüllü eğitmen olarak yönlendirebiliyoruz. Lise ve dengi meslek okullarında, üniversitelerde, çağrı merkezleri ile ilgili bölüm ve programların daha yaygın olarak açılması sektörümüz için büyük önem taşıyor.” diyerek sözlerine devam etti ve dernek olarak eğitim kurumlarındaki bu ve benzer girişimleri her zaman destekleyeceklerini de ekledi.
ÇMD’nin yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’de dokuz üniversitede Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı yer alıyor. Bu ön lisans programları kapsamında öğrenciler, iki yıl boyunca eğitim alıyorlar.
İki yıllık Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı bulunan üniversiteler:
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim FakültesiAtatürk Üniversitesi Açıköğretim FakültesiBitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek YüksekokuluBülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek YüksekokuluErzincan Üniversitesi Kemah Meslek YüksekokuluMehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek YüksekokuluNevşehir Üniversitesi Gülşehir Meslek YüksekokuluOkan Üniversitesi Meslek YüksekokuluSüleyman Demirel Üniversitesi Gönen Meslek YüksekokuluAnadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı’nın kontenjan sınırı bulunmuyor. 2012-2013 döneminde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı’nı kazanan kişi sayısı 425. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı’nın 2012-2013 eğitim-öğretim yılı itibariyle sınırsız kontenjanı bulunuyor. 2012-2013 döneminde Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı’nı kazanan kişi sayısı ise 84. Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı’nın kontenjanı ise 45 kişi. Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı’na 2012-2013 öğretim yılından itibaren 50 örgün (gündüz) öğretim, 50 ikinci (gece) öğretim öğrencisi alınacak. Erzincan Üniversitesi Kemah Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı’nın ise 2012-2013 eğitim-öğretim dönemi için örgün öğretimde 50, ikinci öğretimde 50, uzaktan eğitimde 75 öğrenci kontenjanı bulunuyor. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı ise birinci öğretimde 60 kontenjanıyla eğitim-öğretimini sürdürüyor. Nevşehir Üniversitesi Gülşehir Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri Programı ise 40 öğrenci kontenjanına sahip. Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümünün ise örgün öğretimde 30, ikinci öğretimde 30 olmak üzere toplamda 60 kontenjanı mevcut. Süleyman Demirel Üniversitesi Gönen Meslek Yüksekokulu Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü ise birinci ve ikinci öğretim için 40’ar öğrenci alıyor.
Sektördeki kariyer fırsatları
ÇMD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, çağrı merkezi sektöründeki kariyer fırsatları ile ilgili olarak ise şu bilgileri verdi: “Çağrı merkezlerinde çalışan kişiler, ilk olarak iyi bir iletişimci olma fırsatına sahip. Bu durum, yalnızca iş yaşamının değil, sosyal ve özel hayatın da kalitesini artırmak için önemli bir gelişim. Ayrıca, sektörümüzde tüm çalışanlar için birçok eğitim faaliyeti yürütülüyor. Çağrı merkezlerindeki çalışanların gelişimine odaklanan akademik yapılar ile de yedekleme ve yetiştirme programları uygulanıyor. Bu eğitimler, mevcut çalışanları bir sonraki pozisyona hazırlamakla birlikte kişilerin gelişimine büyük katkılar sağlıyor. Tüm bu avantajların yanı sıra, sektörümüzün büyüme hızı, önümüzdeki dönemde yönetici ihtiyacında da artış olacağının sinyallerini veriyor. Tüm bu bilgilerin ışığında, sektörümüzün, bu alanda çalışmak isteyenlere ve halihazırda çalışanlara, önemli kariyer fırsatları sunduğunu söyleyebiliriz.”
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)