adscode
adscode

​ÇELİK KASADA KURUMSALLIK

Bu makalemizde kurumsallık vurgusunu para kasası üretimi yapan özgün ve ünlü bir şirketi de örnek vererek açıklamaya çalışacağız.

​ÇELİK KASADA KURUMSALLIK
Türkiye'den Haberler

Kurumsal Olmak

Bu makalemizde kurumsallık vurgusunu para kasası üretimi yapan özgün ve ünlü bir şirketi de örnek vererek açıklamaya çalışacağız. Öncelikle kurumsallık ne demek kısa bir açıklamadan sonra çelik kasada kurumsallık vurgusunu yapacağız.

İş hayatımızda kurumsal olmak, kurumsallık, kurumsal firma terimlerini hep duyar dururuz. Bununla ilgili ilk aklımıza gelen şey ise bir şirkete ya da faaliyetlerine ilke, vizyon ve misyon kazandırmaktır.
Türk toplumumuzda büyük şirketlerin geçmişlerine baktığımızda öncelikle aile işletmesi olarak kurulduğunu görürüz. Bu irili ufaklı aile şirketlerinden gerçekten kurumsallığa geçiş yapmış olanlar büyük ve lider şirket olma yolunda ilerlemiş demektir. Kurumsallığa geçiş noktasındaki bu firmalar öncelikle kendilerine organizasyon şemaları hazırlayarak başlarlar. Sonrasında hedefler, amaçlar, vizyon ve misyonlar devreye girer ki o firma kurumsallaşmaya adım atmış demektir.

Kurumsallaşma terimini biraz daha açmakta fayda var. Bunun için bilimsel kaynakları da referans alarak kurumsallaşmayı şöyle tanımlayabiliriz: Bir işletmenin, faaliyetlerini kişilerin varlığına bağımlı olmadan sürdürebilmesini ve geliştirebilmesini sağlayan bir yapı oluşturulmasına kurumsallaşma denir. Yani; firmaların, sahibi, lider idareci ve önemli personele bağımlı olmadan faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde yürütebilmeleri ve geliştirebilmeleridir.

Kurumsallaşmanın temel amacı: firmanın kişilerden ve onların “kendi becerilerine bağlı yöntemlerinden” bağımsız hale gelmesi ve sürekliliğinin sağlanmasıdır. İşletmelerde bireye bağlı kalmamaktır.

Kurumsal Firma Örneği

Para kasası alanında kurumsallaşmış firmalar içerisinde lider olan firmaya en güzel örnek ise celikkasadunyasi.com ‘dur. Kasataş A.Ş’nin ofis ve büro tipi çelik kasa, ev tipi çelik kasa, silah kasaları, otel resepsiyon ve emanet kasaları, otel oda emanet kasa çeşitlerine ve tüm bilgilere https://www.celikkasadunyasi.com/  internet sitelerinden ulaşılabilir.

Kasataş A.Ş firması 1965 yılından bu yana edindiği büyük tecrübeleri bu alanda kullanarak çeşit çeşit çelik kasa, para kasası üretimlerine imza atmıştır. Türkiye’nin ilk parmak izi ile açılan çelik kasa üreticisi Kasataş A.Ş’dir. Bu firma, dünyada 5 çelik kasa ve Türkiye’nin tek, çelik kasa mekanik şifresi üreticisinden biridir. Şirket başarısını Türk Patent Enstitüsü’nden aldığı  endüstriyel tasarım tescil belgesiyle ortaya koymuştur. TSE imalat yeterlilik belgesine sahip bu şirketin hem ithalat hem ihracat alanında çalışmaları bulunmaktadır.

Sadece çelik kasa değil, metal sanayi,  kasa kilitleri ve elektronik kilit konusunda faaliyetlerini en başarılı bir şekilde yürütmektedir. İngiltere, A.B.D. Fransa, Hollanda, Almanya, Suudi Arabistan, Kuveyt, Cezayir, Suriye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Tunus, Irak, Kıbrıs, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan gibi ülkelere ihracat yapmaktadır. İspanya, Amerika, Hollanda, Tayvan, Kore ve İngiltere gibi ülkelerden ise ithalat yapmaktadır.

Sonuç olarak kurumsallaşmayı başarmış ve hedefine ulaşmış en güzel örnek Kasataş A.Ş’dir.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)