adscode
adscode

Çevre Mühendisleri Merkezi Atamayla Atanamadığı İçin Tepkili

Atanamayan Çevre Mühendisleri tepkili;

Çevre Mühendisleri Merkezi Atamayla Atanamadığı İçin Tepkili
Türkiye'den Haberler


Bizler, vatanına milletine faydalı olmak için kamuda görev yapmak isteyen, genç Çevre Mühendisleriyiz.
Ülkemizde plansız sanayinin ve plansız kentleşmenin yaygınlaşması ile birlikte çevre sorunları çeşitlenerek artmaktadır. 80 milyon nüfus ile yaklaşık 780.000 kilometrekare yüz ölçümüne sahip, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’mizde, çevre sorunlarının düşük sayıda istihdam edilen Çevre Mühendisleri ile tespiti, önlenmesi ve çözümü mümkün değildir.
Biz genç Çevre Mühendisleri devlet kadrolarında yer alarak, “çevreye zarar vermeden kalkınma” ya katkı sağlamak istiyoruz. Devletimiz büyümelidir. Çağa ayak uyduran yatırımlar yaparak ekonomiyi büyütmelidir. Fakat bu dünya bize gelecekten emanettir. Bu mirası korumak için donanımlı Çevre Mühendislerinin kamuda istihdamı gerekmektedir. Doktorlar insan sağlığı için ne kadar önemliyse, Çevre Mühendisleri de çevre sağlığı için o kadar önemlidir. Yani “Çevrenin doktoru Çevre Mühendisidir.”
Sürdürülebilir enerjiye yatırımın sağlanması, doğal kaynakların sınırsız tüketiminin engellenmesi, yeraltı ve yerüstü sularının kirliliğinin önlenmesi, ciddi sağlık sorunları yaratan hava kirliliğinin azaltılması, tarımsal üretimin halk sağlığına zararının önlenmesi, atıkların toplanması ve bertarafı gibi önemli konuların çözülmesi için Çevre Mühendisi istihdamının kamu kurumlarında yaygınlaştırılması ve arttırılması gerekmektedir. Öte yandan, çevresel denetimlerin teknik alt yapıya sahip olmayan meslek gruplarınca gerçekleştirilmesi sebebiyle denetimler etkili olmamakta; çevre sorunlarının önlenmesi ve çözülmesi adına herhangi bir faaliyet gerçekleştirilememektedir.
AB Uyum süreci kapsamında “çevre sağlığı” alanında yapılacak çalışmalar kaçınılmazdır. Ülkemizde çevre sorunları almış başını giderken, Çevre Mühendisinin devletimiz tarafından ikinci plana atılmasına anlam veremiyoruz. 2012 ve 2014 KPSS’ ye yaklaşık 15000 Çevre Mühendisi girerken bunların yalnızca 335 i kamuya atanmıştır. 2014/2 atamalarında Çevre Mühendisine açılan 12 kadro mesleğimize verilen değeri ortaya koymaktadır. Çevre Mühendisleri aldıkları eğitime güvenmektedir. Sağlıklı bir Türkiye ve sağlıklı gelecekler için Çevre Mühendisinin teknik özelliklerinden yararlanılmalıdır. Devletimizin daha fazla istihdam yapması gerekmektedir. Çevre sorunları yetişmiş nitelikli personelle çözülebilir. Lisans programı boyunca bunun için donatılan Çevre Mühendisi biçilmiş kaftandır.
Sn. Cumhurbaşkanımız 2011 yılında yaptığı grup konuşmasında, “Bir Çevre Mühendisinin olmadığı yerde belediye hizmeti mi olur” diyerek kamu yöneticilerine mesajını vermiştir. Evet Çevre Mühendisinin olmadığı yerde belediyecilik de olmaz, çevre sağlığı da olmaz.
Çevrenin doktoru, aldıkları eğitime ve kendilerine güvenen Çevre Mühendisleri olarak; bizlerin uğraşılarını, çabalarını, mücadelesini görmezden gelmemenizi, köşe yazılarınızda atanamama sorunumuza yer vermenizi bekliyoruz. Bizleri anlayacağınıza canı gönülden inanıyor, ilginiz için teşekkür ediyoruz…
ÇEVRENİN DOKTORU “ÇEVRE MÜHENDİSLERİ”…


 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)