adscode

Cezaevinde sınavlar 2 saat gecikmeli mi yapıldı?

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya, “27 Mart 2011’de yapılan YGS Sınavında; cezaevlerindeki sınavın 2 saat gecikmeli yapıldığı doğru mudur” diye sordu.

Cezaevinde sınavlar 2 saat gecikmeli mi yapıldı?
Özel Eğitim

 

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter, TBMM Başkanlığı’na, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. CHP’li Serter, şu soruları yöneltti:

“Cezaevlerinde yapılan sınavın fen bilgisi soru kitapçıklarındaki hata nedeniyle gecikmeli olarak yapılması ve soru kitapçıklarının değiştirilmesi ile ilgili olarak ÖSYM bir soruşturma başlatmış mıdır?

ÖSYM Başkanı YGS Sınavındaki ‘şifreleme’ iddiaları konusunda kurum içinde bir soruşturma başlatmış mıdır?

‘Kişiye Özel Soru Kitapçığı’ uygulamasının bazı öğrencilerin sınavı kazanmasını sağlamak amacı ile başlatıldığına ilişkin iddialar, Milli Eğitim Bakanlığı’nca inceleme konusu yapılmış mıdır?

Sınavın değerlendirme işlemlerini gerçekleştiren Bilgi İşlem Dairesi Müdür Yardımcısı’nın çocuğu bu sınava girmesine rağmen, kendisi bu görevini sürdürmekte midir?

Geçmiş dönemde yaşanan ‘soru skandalı’ karşısında ÖSYM Başkanı’nın istifa ettiği ve tüm ÖSYM çalışanlarının ‘şaibeli’ kılındığı dikkate alındığında, yeni ÖSYM Başkanı’nın istifa etmesi konusunda Milli Eğitim Bakanı olarak görüşünüz nedir?

2 Mart 2011 ve 22 Mart 2011 tarihlerinde vermiş olduğum 2 soru önergesinde adı geçen Mustafa Asıl’ın soruşturma geçirmeden göreve devam etmesi konusunda hangi inceleme yapılmaktadır?”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)