adscode
adscode

CHP’li Tekin: 4 partili meclis olur!

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genç Bakış’ta öğrencilerle buluştu. Tekin, bir yandan CHP’ye gelen eleştirilere cevap verdi, öte yandan da iktidar olurlarsa işsizliği nasıl çözeceklerini anlattı.

CHP’li Tekin: 4 partili meclis olur!
Milliyet Diyalog
7 Haziran tahmini: Ak Parti birinci parti olur ama tek başına iktidara gelemez ve 4 partili bir parlamento olur!
Borçları silme konusunda ise 42 milyon vatandaşımızı sevindireceğiz, ayrıntıları genel başkanımız açıklayacak dedi.
İşte programdan satır başları:

7 Haziran’da ne olur?
- 2011 seçimlerinde projelerimizi iyi anlatamadık. Bizden kaynaklanan bir eksiklik. Ekonomi seçimi belirliyor. Son iki yıldır işsizlik çok can alıcı durumda.
- Sosyal devletin 3 temel kuralı eğitim, sağlık ve yoksulluk.
- Aile sigortası sosyal devlette olması gereken bir olaydır. Bütçenin yüzde 5’ini harcayacağız. Sadece İstanbul’da son 10 yılda 100 milyar dolar rant elde edildi. Bu rant devletin cebine girse bu kadar sorun yaşamayız.

Cemaat ilişkisi
- Bütün cemaatlerle ilişkimiz sıfır noktasındadır. Ellerinde belge ve bilgi varsa çıkarsınlar.
- Son 25 günde 90 katrilyon para kaybettik. Şimdi bunu hangi paralel götürdü? Ben bunun hesabını sormak istiyorum. Dün faizcilerden hesap sordum, bugün 90 katrilyonumuzun hesabını sormak istiyorum.
- Hemen yarın yetki versinler, hiç kimsenin kuşku duymayacağı belediyelerle ilgili şeffaf, hesap verebilir bir yasal sistem getirelim.
- Bu sistem, hangi parti olursa olsun yolsuzluğa dayalı bir sistem.

Ekonomi çöktü
- Seçmenin birinci önceliği ekonomi olmalı. CHP olarak tüketen değil üreten Türkiye yaratacağız. Ekonomi sadece üretime dayalı değil, dış politika ve hukukla ilintilidir. En çok ihracat yapmamız gereken yer Ortadoğu. Ortadoğu’daki politikalarımızdan dolayı maalesef girişlerimiz kapalı.
- CHP olarak Aile Sigortası’nı, işsizliğin giderilmesi için de tarım ve hayvancılığı hayata geçireceğiz. 2011 yılından beri teklifimiz parlamentoda. 47 bin değil 300 bin öğretmenimiz ve milyonlarca üniversite mezunu atama bekliyor.

Dış politika!
- Hükümete 2012’de rapor gönderdik. Küresel dünyanın Ortadoğu’da enerji hesapları olabilir. İslam coğrafyasının en önemli parçası olan Türkiye, bu kanamalı coğrafyada suç ortağı olmamalı dedik.
- 7 Haziran’da CHP iktidar olur ise 6 ay içerisinde Ortadoğu’daki komşu ülkelerle ilişkilerimiz en iyi duruma gelecektir.
- Dış politika milli meseledir. Herhangi bir siyasi partinin meselesi değildir. Temel hedefimiz AB.
- Süleyman Şah Türbesi 8 aydır işgal altında. 8 ay sonra bir gece yarısı hiç Türkiye gibi bir ülkeye yakışmayacak şekilde göç ettik.
- Şu an parlamentoda milletin değil, siyasi partilerin tayin ettiği vekiller var. Almanya’da vatandaş vekilini nasıl seçiyorsa ben de öyle seçmek istiyorum.
- Biz ön seçim yapacağız. Kısmen de olsa demokrasiyi işleten tek parti CHP.
- Avrupa’nın hemen hemen bütün ülkeleri koalisyonla yönetilir. Benim önümüzdeki dönemde seçim tahminimde tek başına iktidar görünmüyor.

CHP ve Doğu
- Bugün HDP’ye baktığımızda yöneticileri, CHP’nin eski yöneticileridir. O coğrafyada elimizi kolumuzu sallaya sallaya dolaşabiliyoruz. Gidemeyeceğimiz hiçbir yer yok. Çok sayıda da aday adayı var.
- HDP’nin CHP seçmeninin oylarını aldığı doğru değildir. Tamamen yalan ve yanlıştır. Bizim seçmen bölgelerine baktığımızda HDP daha çok AKP’den oy alacak. HDP barajı aşacaktır.
- AKP bizim için çok büyük bir rakip değildir. Bugüne kadar CHP’nin rakipleri olmadı. Demokrasi ve özgürlüğe inanmıyorsanız ayakta kalmakta zorlanabilirsiniz. AKP’nin yarın olmayacağını söyleyebilirim.

İç Güvenlik Paketi
- İktidar diyor ki yargının görevini vali ve kaymakama vereceğim. Böyle bir hukuk sistemi olabilir mi? Siz çözüm süreci diyorsunuz, barış diyorsunuz. Bu süreci sıkıyönetim yasasıyla çözmeye çalışıyorsunuz.
- Güvenlik yasasını AB kriterlerine uygun olarak getirsinler, CHP olarak oy verelim. 3 siyasi parti bu pakete karşı çıkıyorsa iktidarın bunu müzakere etmesi gerekiyor.
- Molotofkokteyli, bonzai gibi benzer unsurlarla ilgili en ağır cezaları getirsinler onaylayalım. Bu paketin Türkiye’ye getireceği sonuçlar çok ağır olur.
- Polise öyle yetkiler veriliyor ki rahatlıkla herkesi öldürebilir. Polis vatandaşı korumakla görevlidir.
- İş Bankası ile CHP’nin parasal ilişkisi yok, sadece bizim temsil yetkimiz var. Bizim yönetim kurulu üyelerimiz var. Onun dışında asla para ilişkimiz yok.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)