adscode
adscode

CHP’nin mega projesi, iktidarın FATİH’i?..

Seçim heyecanıyla kesenin ağzı iyice açıldı. Hele bir de muhalefet iktidar alternatifi olduğunu net bir şekilde ortaya koyunca, projeler havada uçuşmaya başladı.

CHP’nin mega projesi, iktidarın FATİH’i?..
Milliyet Diyalog
Çok daha önemlisi, laf değil, hizmet yarışına girildi...
Bu durumdan en kârlı çıkacak olan ise ülkemiz olacak. Söylediklerinin yarısını bile yapsalar yeter...
CHP, dün yüzyılın mega projesini açıkladı. Silikon Vadisi benzeri bir cazibe merkezi yaratacağını ve bu projenin Türkiye’yi uçuracağını iddia etti.
Yeni proje üretmekte sıkıntı çeken iktidar ise eski projeleriyle övünmeye devam ediyor...
FATİH Projesi çerçevesinde dün 700 bin tablet dağıtım töreni vardı. Tam da okullar kapanırken, bir anlamda seçim armağanı oldu.
Öldü, bitti, unutuldu derken yeniden hayat bulması sevindirici. Umarız aynı heyecan seçim sonrasında da devam eder...
15 bin öğrenci!
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun önceki gün açıkladığı mega projede beni en fazla heyecanlandıran ayrıntı, her yıl 15 bin gencin  master ve doktora için yurtdışına gönderileceği oldu.
Kılıçdaroğlu, nasıl bir merkez, nasıl bir şehir sorusuna açıklık getirirken şöyle konuştu:
“Dünyanın lider lojistik, finans, hafif imalat, otomotiv markaları bu merkezde yer alacak. Ayrıca tüm yan sanayi de bulunacak; ürün borsaları, sigorta şirketleri, teknoloji şirketleri de merkezde konuşlanacak. Tüm coğrafyanın üniversite ve bilim üssü, sanat, kültür ve fuar merkezi olacak. Her yıl 15 bin üniversiteli doktora için yurtdışına gönderilecek. 10 yıl içinde 50 bin doktoralının mega kentte çalışması hedefleniyor. Kurulacak serbest ticaret bölgesi, OSB ve teknopark kendi kendini yönetecek. Ağırlıklı olarak temiz enerjiden, güneş ve rüzgâr enerjisinden yararlanılacak...”
Hayali bile güzel. Ama ne kadarı gerçekleşir onu da zaman gösterecek. Çünkü Özal’dan bu yana yurtdışına öğrenci göndermek için onlarca proje üretildi ve hemen hepsi de ortada kaldı. Bakalım bu projenin sonu nasıl olacak?..

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)