adscode

Çubukçu: YGS’de şifreleme ve kayırma yok

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “YGS'de şifreleme veya birilerinin kayrılmasının sözkonusu olmadığını” söyledi.

Çubukçu: YGS’de şifreleme ve kayırma yok
Özel Eğitim

 

 Çubukçu, gazetecilerin sorularını  yanıtladı. ÖSYM'nin bağımsızlığı ve tarafsızlığına saygı gösterdiği için bugüne kadar açıklama yapmadığını anlatan Çubukçu, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'in kamuoyunu bilgilendirmesini beklediğini anlattı. Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Demir'in konuya ilişkin tüm iddiaları açık yüreklilikle yanıtladığına inandığını dile getirerek, “Bundan bir siyasi sonuç çıkarmak, bundan bir kar elde etmeye çalışmak hiçbir şekilde insafla bağdaşmıyor” dedi.

 

 'Son derece insafsız suçlamalar'

      

Eski ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın yaptığı açıklamaların, son derece insafsız suçlamalar olduğunu, Milli Eğitim Bakanı olarak 2 yıl süreyle çalıştığı Yarımağan ile hiçbir şekilde telefon ile görüşmediğini, sadece KPSS'de yaşanan hadiseden dolayı aradığını belirten Çubukçu, şöyle  devam etti: "Aradığımda, 'bu iddialar çok ciddi, bu konuda hangi hususlar var ise hızla sonuçlandırın' dedim. Beni 2 gün sonra aradı ve 'Bu sınavda 350 kişi konusu tamamen tesadüf' dedi ama ortaya çıktı ki sınavda sorular sızdırılmış. Soruşturma açıldığında gördük ki ÖSYM'de sınav güvenliğini sağlayacak tedbirler alınmamış. İkinci bir görüşmemiz daha oldu. 'Bu kurum toplumun en güvenilir kurumları arasında. Toplumun bu kuruma karşı olan güveni zedelenebilir. Buna dikkat etmek  gerekiyor' dedim. Bunun dışında kendisiyle hiçbir görüşmem olmadı."

 

 'Mahçup olabilirler'

 

Bu konuda açıklama yapanların da görüş bildirenlerin de çok dikkatli olmaları gerektiğini belirten Çubukçu, söz konusu iddialarda bulunanların, "Çok mahcup olacakları, utanacakları bir sonuçla da karşı karşıya kalabileceklerini" söyledi. Yarımağan'ın açıklamalarını 'çok vahim' bulduğunu ifade eden Çubukçu, yakın bir tarihte Yarımağan'ın başkanlığı döneminde ciddi bir skandal yaşandığını  anımsatarak, "Her şeyden önce bunların cevabını kamuoyuna vermeden, kendini bu açıdan temize çekmeden bu açıklamaları yapması, yerli yerinde değil" dedi. Seçim takvimi içinde olduklarını ve YGS ile ilgili konuda siyasi bir sonuç umulduğunu anlatan Çubukçu, ancak bu sonucun çıkmayacağını, herkesin bu kurumun güvenirliğini saygınlığını korumaya özen göstermesi gerektiğini söyledi.

 

'Bu yıkıcı bir şey'

 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir'in iddialarla ilgili tatmin edici bir  açıklama yapmasına rağmen iddia sahiplerinin ısrarlı tutumlarını sürdürdüklerine  dikkati çeken Çubukçu, şöyle devam etti: "Belli ki bu konuda bir çıkarın peşinde olanlar var. Hiç kimse çocuklarımız, gençlerimiz üzerinden hiçbir şey ummasın. Aynı şey referandum takviminde, KPSS ile ilgili yapıldı, hiçbir sonuç alınmadı. Bu, sonuç verecek bir  siyaset tarzı değil. Bu yıkıcı bir şey. Bu yıkıcı siyasetten Türkiye bir an önce  kurtulmalı. Konuyla ilgili derin kuşku yaratıldığını düşünüyorum. Üniversite sınavına  giren gençlerimiz adil, eşit şekilde ölçülebilecek bir sınava girdiklerine inansınlar. Biz onların geleceklerini, hayallerini kendi siyasi duygularımızın  çok daha önünde tutuyoruz. Gençler bize güvensinler.”

 

'Farklı sınav sistemleri var'

 

Çok farklı sınav sistemleri olduğunu belirten Çubukçu, "Öğrenci, kendini hazır hissettiğinde, yıl içinde, çok farklı zamanlarda, güvenli ortamlarda sınava girebilir. Ölçme ve değerlendirme sınavında dünyada gelinen noktayı biz biliyoruz. O noktaya uygun sınavlar gerçekleştireceğiz. Gerekli altyapı oluşturulduktan sonra bunlar olacaktır."  diye konuştu.       

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)