adscode

Dinçer: ‘Norm fazlasını tasarrufa çevirdik‘

Bakan Dinçer, geçici görevli ve norm fazlası öğretmenleri göreve çağırarak kamuda 1 milyar 200 milyon liralık tasarrufa ulaştıklarını söyledi.

Dinçer: ‘Norm fazlasını tasarrufa çevirdik‘
Haberler


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Burdur'da, Vali Nurettin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Dinçer, ''norm kadro fazlası öğretmenler'' hakkındaki bir soru üzerine, şunları söyledi:
''İl emrinde önceki yıllarda norm fazlası olarak gözüken 33 bin civarında öğretmenimiz var. Bu yıl eğitim sisteminde öğretmenlerimizden daha fazla yararlanabilmek için o öğretmenlerimizi ilgili ihtiyaç duyduğumuz okullara dağıttık. Bu değişiklikten kaynaklanan ufak tefek farklılıklar veya aksamalar veya öğrenci velilerinin arzu etmediği durumlar olabilir. 
Geçen yıl dönem başında yaklaşık 64 bin 600 civarında ücretli öğretmen istihdam ediyorken, bu yıl hem geçici görevlendirilmiş öğretmenleri tekrar çağırarak, hemde norm fazlası il emrindeki öğretmenleri tekrar görevlerine göndererek çok ciddi bir verimlilik sağladık. Aşağı yukarı kamu 1 milyar 200 milyon liraya yakın tasarruf sağladı. Bu yılki istihdam ettiğimiz ücretli öğretmen sayısı 12 binler civarına düştü. "
AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)