adscode
adscode

Dünyanın en büyük mermer fuarı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yarın kapılarını açacak MARBLE 2014 - 20. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın kent ekonomisine 100 milyon dolar dolayında katkı yapacağını…

Dünyanın en büyük mermer fuarı
Türkiye'den Haberler
Fuar öncesinde basın toplantısıyla kamuoyunu bilgilendiren Kocaoğlu, toplam 1187 katılımcı firmanın 49’unun ilk kez bu yıl yer alacağını söyledi. Fuarın gelişim sürecini grafiklerle gösteren Başkan Aziz Kocaoğlu, Gaziemir’de yapımı devam eden yeni fuar kompleksinin tamamlanmasıyla birlikte büyümenin devam edeceğini belirtti. 2015 yılında dünyanın en büyük mermer fuarını İzmir’de düzenlemeyi hedeflediklerini ifade eden Kocaoğlu, “Mermer Fuarı’nda 20 yılı devirmiş durumdayız. 26 Mart’ta kapılarımızı açıyoruz. Kültürpark’taki mevcut ve geçici fuar hollerinde zorlanarak yaptığımız MARBLE’ı önümüzdeki yıl yeni fuar alanında gerçekleştireceğiz. Bir anlamda dünya doğal taş sektörü İzmir’de buluşacak” diye konuştu.

AVM bizim işimiz değil
Dört gün sürecek fuarın kent ekonomisine yaklaşık 100 milyon dolar katkı sağlayacağını belirten Başkan Kocaoğlu, fuarın düzenlenmesine başından bu yana destek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti. Yeni fuar kompleksinin hizmete alınmasıyla birlikte Kültürpark projesine hız vereceklerini kaydeden Kocaoğlu, “Kültürpark’ın tamamen kültür fuarlarının yapıldığı, insanların nefes aldığı, buluşma noktası haline gelen bir cazibe merkezi olmasını planlıyoruz. Yeni yapılacak yer altı otoparkının üzerinde kongre merkezi olacak. Kültüpark’a gelenler teleferikle Kadifekale’ye çıkıp orada tarih turu yapacak. Kültürpark’taki yeşil alan mutlaka korunacak. AVM yapmak bizim işimiz değil” dedi.
İZBAN'a 5 dakika
Aliağa’da düzenlenen mitingde İZBAN müjdesi veren Başkan Kocaoğlu, “Aliağa-Menderes Banliyö Hattı’nda çalışmak üzere önümüzdeki aylarda yeni 80 adet çekerimiz geliyor. Bundan sonra 5-6 dakikada bir sefer yapılacak. Yolcu sayısı da iki katına çıkacak” dedi. Aliağa’da aday gösterilmeyince partisinden istifa adip DSP’den aday olan Hakkı Ülkü’yü eleştiren Kocaoğlu, siyasetin insanı severek, insan ayırmadan yapılması gerektiğini kaydetti. İzmir’in 30 Mart seçimlerinde Türkiye’ye lider olacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “İzmir’i bizi sevdikleri için değil, iki şey için istiyorlar. ‘İzmir’i alırsak, Türkiye’de tekrar prestij kazanırız’ diye düşünüyorlar. Ankara ve İstanbul’un rantını bitirdiler. Biz, rahmetli Ahmet Piriştina’dan başlayan anlayışla, bu kentin malını, mülkünü ve değerlerini satmadık, sattırmadık. Onları satmaya, yandaşlarına peşkeş çekmeye geliyorlar” dedi.

İKTİDAR SALLANACAK
Partisinin Çiğli Evka-2’de düzenlediği mitinge katılan Kocaoğlu, “30 Mart’ta İzmir’de öyle bir fark atacağız ki, AKP iktidarı Ankara’da zangır zangır sallanacak. Burası İzmir! İzmir’e gavur, eli yüzü sümüklü, hicap duyuyorum, faşist, irfanı eksik, AKP’ye muhtaç diyenlerden 30 Mart’ta hep birlikte hesap soracağız. 30 Mart akşamı zaferde buluşmayı diliyoruz” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)