adscode
adscode

Ebola salgınında sevindiren gelişme

Nijerya Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dan Nwomeh, dört Ebola hastasının sağlıklarına kavuşarak normal yaşamlarına döndüğünü açıkladı.

Ebola salgınında sevindiren gelişme
Sağlık
Nwomeh tarafından yapılan açıklamada, normal yaşamlarına dönebilen hastalar arasında, geçen ay Nijerya'da hayatını kaybeden Liberyalı Ebola hastası Patrick Sawyer'ı tedavi eden iki doktor ve bir hemşirenin de bulunduğunu kaydetti.
 
Batı Afrika'daki Gine, Liberya, Sierra Leone ve Nijerya'da binden fazla kişinin ölümüne yol açan Ebola salgınına neden olan virüs, hastaların vücut sıvıları yoluyla yayılıyor. Bu nedenle şuana kadar hastalık genellikle hastayla temasa geçen hasta yakınlarına ve hastalara müdahale ederken yeterli önlem almayan sağlık personeline bulaştı.
 
Nijerya Devlet başkanı, virüsün yayılmasını önlemek için acil durum ilan etmişti. Ülkede Sawyer'la herhangi bir şekilde temas etmiş 189 kişi halen Ebola şüphesiyle gözlem altında tutuluyor.
 
Dünya Sağlık Örgütü, herhangi bir kanıtlanmış tedavi yöntemi ve aşısı bulunmayan Ebola salgınıyla mücadele için küresel kamu sağlığı acil durumu ilan etmiş, deneysel tedavi yöntemlerinin kullanılabileceğini açıklamıştı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)