adscode

Edirne’de Eğitim Yuvaları Güçleniyor

Edirne Valiliği, İl Özel İdaresi, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Aydın Üniversitesi önemli bir projeye imza attı. Deprem riskine karşı il genelinde belirlenen 65 okulun denetim ve projelendirilme…

  Edirne’de Eğitim Yuvaları Güçleniyor
Özel Eğitim
 



Edirne İl’inde bulunan ilk ve orta dereceli 65 okulun deprem performansının tespiti ve güçlendirme projelerinin hazırlanması amacıyla Edirne Valiliği, İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü hazırlıklara başladı. İstanbul Aydın Üniversitesi ile yaklaşık 2 yıl sürecek olan “Okullarımız Güçleniyor” projesine imza atan Edirne Valiliği deprem riskine karşı yapıların güçlendirilmesi konusunda önemli çalışmalar yürütüyor.
İşbirliği çerçevesinde esaslarınbelirlendiği protokolün imza töreni Vali Hasan Duruer, İl Özel İdare GenelSekreteri Muhammed Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İstanbul AydınÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli ve Mühendislik Fakültesi DekanıProf. Dr. Osman Nuri Uçan’ın katılımıyla gerçekleşti. Edirne Valisi HasanDuruer yaptığı konuşmada, Edirne İli genelinde deprem riskine karşı çalışmalarabaşladıklarını özellikle eğitim kurumlarına öncelik vererek projeyi çokönemsediklerini dile getirdi. İl genelinde belirlenen 65 okulun İstanbul AydınÜniversitesi İnşaat Mühendisliği tarafından denetleneceğini ve gerekliraporların hazırlanacağını belirten Vali Duruer, “çıkan raporlar doğrultusundaokullarımızda gerekli güçlendirme çalışmalarını yapacağız. Bu önemli birkonudur. Geleceğimiz olan çocuklarımızın can güvenliği bizim için çok önemli. Gerekirserapor sonuçlarına göre bu okulları yeniden yapacağız” dedi.
İstanbul AydınÜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli’de, İstanbul Aydın Üniversitesitarafından geçtiğimiz yıl kurulan ve Teknoloji Merkezi içerisinde yer alanİnşaat Mühendisliği ve Deprem Laboratuvarlarının uluslararası düzeyde önemesahip olduğunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onaylı yetki belgesine sahip5 laboratuvar içerisinde bulunduğunu, Türkiye’nin en büyük üniversite laboratuvarlarıolan İstanbul Aydın Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Laboratuvarları tüm imkânlarınıbu proje kapsamında kullanacağını belirti. Projenin ilerleyen günlerinde Valilik,İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teknik Personeline “yapı analizi,tasarımı, projelendirilmesi ile yapımı ve denetimi” konularında eğitimprogramları düzenleneceğini de söyleyen İzmirli, İstanbul Aydın Üniversitesi’ninbu çalışmayı diğer illerde de sürdürmeyi planladığını dile getirdi. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)