adscode
adscode

Eğitim-iş'in Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü Yatağan'dan Başladı

Eğitim-iş'in Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü Yatağan'dan Başladı. Konuyla ilgili Eğitim-iş Genel Merkezinden yapılan açıklama şöyle:

Eğitim-iş'in Laik Eğitim ve Emeğe Saygı Yürüyüşü Yatağan'dan Başladı
Sendikalar
Özelleştirmelere, AKP'nin yağma ve talan düzenine, iş cinayetlerine, taşeronlaştırma ve esnek çalışmaya, ırkçı, gerici, bölücü eğitim sistemine karşı "Laik Eğitim ve Emeğe Saygı" yürüyüşümüzü Yatağan'dan başlattık.

Demokratik kitle örgütleri ile siyasi partilerin destek verdiği yürüyüşte, "Yaşasın Sınıf Dayanışması", "Faşizme Karşı Omuz Omuza", "Kurtuluş Yok Tek Başına", "Ya Hep Beraber, Ya Hiç Birimiz", "Cumhuriyet Değil AKP Yıkılacak", "Susma Haykır AKP'ye Hayır" sloganları atıldı.

Genel Başkanımız Veli Demir, Madenci Heykeli Meydanı'nda basın açıklaması yaptı ve özelleştirmelerin vatana ihanet olduğunu söyleyerek Eğitim-İş'in özelleştirmelere karşı olduğunu belirtti. Eğitim emekçilerinin, işçi sınıfının bir parçası olduğunu vurgulayan Demir, siyasal iktidarın halk ve emek düşmanı politikalarını teşhir etmek için Eğitim-İş'in 4 gün süren yürüyüşü başlattığını, yürüyüşün 20 Aralık'ta bütçe görüşmelerinden önce Ankara'da geniş katılımlı kitlesel basın açıklamasıyla son bulacağını belirtti. Bütçe görüşmelerini gerçekleştiren TBMM üyelerine de mesaj gönderen Demir, soyguna ve talana bütçe değil, halka ve eğitime bütçe istediklerini belirtti.

Öte yandan Yatağan'dan başlayan yürüyüş Aydın girişinde polis engeline takıldı. Barikat aşıldı ve yürüyüş şuan planlandığı şekliyle devam ediyor.
kamugündemi
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)