adscode
adscode

Eğitim projelerine 1 milyon lira destek

Sabancı Vakfı’nın sivil toplum kuruluşlarının eğitim alanında uygulayacağı projelere yönelik hibe programı başlıyor.

Eğitim projelerine 1 milyon lira destek
Eğitim
Sabancı Vakfı’nın sivil toplum kuruluşlarının eğitim alanında uygulayacağı projelere yönelik hibe programı başlıyor. 2 Ocak-9 Şubat tarihleri arasında online başvuruların alınacağı program kapsamında 1 milyon TL destek verilecek.

Sabancı Vakfı’nın kadın, genç ve engelli bireylerin eşit fırsatlara sahip olmaları ve toplumsal yaşama aktif katılmaları amacıyla hayata geçirdiği hibe programı için 2018 yılı başvuruları başlıyor. Sivil toplum kuruluşlarının eğitim alanında uygulayacağı projelerin destekleneceği hibe programı için online başvurular 2 Ocak-9 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. Eğitim alanındaki projelerin ‘Kaliteli Eğitimin Desteklenmesi’, ‘Eğitime Erişimin ve Devamın Sağlanması’ ve ‘Hak Temelli Yaygın Eğitim Çalışmalarının Desteklenmesi’ alanlarında kadın, genç ve engellilerin karşılaştıkları sorunlara yönelik çözüm üretmesi bekleniyor.

10 yılda 16 milyon TL

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunma hedefiyle hibe programları kapsamında 10 yılda 137 projeye 16 milyon lira hibe desteğinde bulunduğunu vurgulayan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, şunları söyledi: “43 yıldır tüm bireylerin haklardan eşit yararlandığı bir toplum vizyonuyla pek çok proje hayata geçirdik. Bu projelerimizin odağında hep kadın, genç ve engelli bireyler yer aldı. Nüfusun önemli bir kısmını oluşturan kadın, genç ve engelli bireyler, maalesef toplumsal haklara erişim konusunda hâlâ ciddi sorunlarla karşılaşıyorlar. Sabancı Vakfı olarak kadın, genç ve engelli bireylerin maruz kaldığı sorunların eğitim ile aşılacağına inanıyoruz. Bu nedenle hibe desteklerimizi eğitim başlığı altında topluyor; bu alanda uzman sivil toplum kuruluşları ile birlikte kalıcı çözümler üretmek için çalışıyoruz.”

Her projeye en çok 200 bin lira

2018 yılı hibe programına başvuracak projelere 50 bin TL ile 200 bin TL arasında destek sağlanacak. Projelerin 16 Temmuz 2018’de başlaması ve en geç 12 Temmuz 2019’da  sona ermesi gerekiyor. Sivil toplum kuruluşlarının en az bir ortak ile başvurmaları bekleniyor.

Sabah

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)