adscode
adscode

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Rektör: Prof. Dr. İlyas Çapoğlu

Kuruluş tarihi: 2006

Bulunduğu il: Erzincan 

Akademik birimleri: Eğitim, Hukuk, Tıp, Dişçilik, Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, Mühendislik, Eczacılık, Sağlık Bilimleri olmak üzere 10 fakültesi, 3 yüksekokulu, 3 enstitüsü ve 11 MYO’su var. 

Öğrenci sayısı: 7.541 ön lisans, 11.233 lisans, 2.008 yüksek lisans, 92 doktora, 781 pedagojik formasyon olmak üzere toplam 21.655 öğrencisi var.

Akademik personel sayısı: Profesör 43, doçent 62, yardımcı doçent 299, araştırma görevlisi 311, öğretim görevlisi 156, okutman 29 ve 11 uzman olmak üzere 911 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: Burs verilecek şartları taşıyan öğrenciler tespit edilip KYK’ya gönderilerek bu öğrencilerin Rektörlük bursu almaları sağlanıyor. Ayrıca Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından burs veriliyor. Öğrencilere üniversitenin çeşitli birimlerinde yarı zamanlı çalışma imkânı sağlanıyor.

Yurt olanakları: KYK’ya ait yaklaşık 5.500 kişilik yurt var. Özel yurtlarda da 2.000 öğrenci barınabiliyor.  

Öğrenci kulübü sayısı: 69 öğrenci kulübü bulunuyor.  

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus kapsamında 20 ülkede 55 anlaşması; Mevlana kapsamında Fas, İran, Afganistan Pakistan, ABD ve Kazakistan, Azerbaycan, Kosova gibi ülkelerle anlaşması var. Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerin üniversiteleri arasında işbirliği ve kalite güvencesini sağlayan Black Sea Universities Network’e üye olan üniversite, Ar-Ge, öğrenci ve akademik personel değişimi, akademik çalışma ve projeler yapabilme olanağına kavuşmuş, Magna Charta ile birlikte Avrupa’daki üniversiteler arasında yer almayı hedefliyor.

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

İnsan merkezli bir eğitim anlayışını benimseyen, bilimi ve aklı esas alan, uluslararası ölçekte bilim ve teknoloji üreterek bölgenin ve ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunan üniversitemiz; toplum sorunlarını çözebilen, insana ve topluma saygı duyan, evrensel değerleri esas alıp mükemmel olmayı amaçlayan gençleri üniversitemize bekliyor.

İletişim bilgileri: www.erzincan.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)