adscode

ESET ve NG Türkiye’den ‘Görmediğimiz Türkiye’

National Geographic Türkiye dergisi 10. yaşını “Görmediğimiz Türkiye“ fotoğraf sergisiyle kutluyor. Dünyanın en büyük antivirüs yazılım kuruluşlarından biri olan ESET’in sponsorluğunda gerçekleşen sergide…

ESET ve NG Türkiye’den ‘Görmediğimiz Türkiye’
Özel Eğitim

Bugüne dek gün ışığına çıkmamış fotoğraflardan oluşan “Görmediğimiz Türkiye” sergisi, Osmanlı’nın son döneminden Cumhuriyet’in ilk yıllarına uzanan dönemi kapsıyor. Fotoğraflar Türkiye’nin çeşitli yerlerine seyahatlar gerçekleştiren National Geographic fotoğrafçılarının bakışlarıyla dönemin yansımasını ortaya koyuyor. Fotoğrafçıların resimlere ilişkin notları ve anıları ise sergiye ayrı bir zenginlik katıyor.

 

Serginin kaynağı olan National Geographic Fotoğraf Arşivi, 8 milyonu kart baskı toplam 11.5 milyon fotoğraftan oluşan koleksiyonuyla dünya tarihine ışık tutuyor. Arşivin büyük bölümünü National Geographic fotoğrafçılarının dergide yer almayan fotoğrafları oluşturuyor. Sadece bir konu için yıllarını sahada harcayan tecrübeli fotoğrafçıların çektiği binlerce kare içerisinden çok kısıtlı sayıda fotoğraf dergide yer bulabiliyor. Geriye kalan binlerce kare ise National Geographic’in fotoğraf arşivinde çok özel koşullarda saklanıyor.

 

ESET katkısıyla

 

Antivirüs yazılımlarıyla Türkiye’nin dijital dünyasını koruyan ESET, yıllarca özenle ve dikkatli saklanan bu resimlerin Türkiye’de paylaşılması için sponsor oldu. Sergiyi değerlendiren ESET Türkiye CEO’su Alain Soria, “Sektörünün pazar lideri olarak böyle bir çalışmaya destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Görmediğimiz Türkiye sergisi, tarihimize güçlü bir ışık tutarken, hem geçmişte hem de fotoğrafların artık dijital ortamda üretildiği günümüzde, korumanın ne denli önemli olduğunun altını bir kez daha çiziyor”dedi.

 

İstanbul Karaköy’de Tophane’deki Antrepo 3’de açılan “Görmediğimiz Türkiye” sergisi 11 Haziran 2011 tarihine kadar açık kalacak. Sergi ücretsiz olarak gezilebiliyor.

 

Görmediğimiz Türkiye / National Geographic Türkiye  10. Yıl Sergisi

 

Yer      :  Karaköy –Tophane Antrepo 3

    (İstanbul Modern Sanat Müzesi yanı) 

Tarih :  11 Mayıs-11 Haziran 2011

Saat     :  10.00-18.00

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)