adscode
adscode

Fark Yaratanlar Programı'na 3 bin 568 başvuru

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 15. sezonuna Türkiye’nin 79 ilinden 3 bin 568 başvuru yapıldı.

Fark Yaratanlar Programı'na 3 bin 568 başvuru
Vakıf ve Dernekler

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, çevre, eğitim, ekonomik gelişme, sağlık, toplumsal adalet ve yurttaş katılımı kategorilerinde yenilikçi çözümler üreten sosyal girişimcileri, aktivistleri, değişim aktörlerini 2009 yılından bu yana destekleyen Sabancı Vakfı’nın Fark Yaratanlar Programı’na 15. sezon başvuruları tamamlandı. Programa,Türkiye’nin 79 ilinden toplam 3 bin 568 başvuru alındı.

15. sezonda yüksek sayıda başvuru yapılan iller sırasıyla; İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Sivas oldu. Bu illeri deprem bölgesinden Kahramanmaraş ve Hatay takip ederken, ilk kez bu kadar üst sıralardan listeye dahil olan illerdeki adayların deprem bölgesindeki çalışmalar dolayısıyla aday gösterildiği gözlemlendi.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nda "eğitim" alanı 1.653 kişiyle en çok başvuru alan kategori oldu. Eğitimin ardından 729 başvuru ile çevre, 718 başvuru ile sağlık, 173 başvuru ile yurttaş katılımı, 163 başvuru ile toplumsal adalet ve 132 başvuru ile de ekonomik gelişme kategorileri alanında müracaat gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Fark Yaratanlar Programı’nın sivil toplumun gelişimindeki önemine değinerek, "2009 yılında başladığımız programımız kapsamında bugüne kadar 210 Fark Yaratanımızı destekleyip hikayelerini Türkiye’yle paylaştık. ‘Şikâyet etmeyip harekete geçen’ birey ve kurumların fark yaratan yolculuklarının hikayeleri milyonlarca kişiye ulaştı ve ilham oldu. Bu yıl da Türkiye’nin neredeyse her ilinden başvuru almanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumsal değişimin öncülüğünü üstlenen ve üstlenmek isteyen tüm kişi ve kurumlar sivil toplumun gelişimi için çok kıymetli. Sabancı Vakfı olarak bu ilham verici hikayeleri duyurmaya, bilinir kılmaya ve sağladığımız desteklerle Fark Yaratanlarımızın çalışmalarını geliştirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

15 yılda 81 ilden 18 bine yakın başvuru

Açıklamaya göre, aktif vatandaşlık çalışmalarıyla çevresine ilham olan, örgütlü çaba örnekleriyle toplumda değişime elçi olan kişi ve kurumların desteklenmesi ve bilinirliğinin artması amacıyla sürdürülen Fark Yaratanlar Programı’na 15 yılda Türkiye’nin 81 ilinden 18 bine yakın başvuru gerçekleşti.

Toplumsal sorunların bireysel ve örgütlü çaba ve aktif vatandaşlık örneğiyle nasıl çözülebileceğine dair topluma ilham vermeyi hedefleyen programın yeni döneminde de adayların belirledikleri sorunlara geliştirdikleri çözümlerin somut değişim yaratması; yaratıcı, sürdürülebilir, yaygınlaştırılabilir, şeffaf ve güvenilir olması beklendi. Sürecin adil ve şeffaf olması adına Fark Yaratanlar bağımsız bir danışma kurulu eşliğinde yapılacak değerlendirmeler sonrasında belirlenecek.

15. Sezon Fark Yaratanları, 210 kişilik ağa dahil olarak hem diğer Fark Yaratanlar ile iş birliği yapma fırsatına sahip olacak hem de 1 yıl boyunca Sabancı Vakfı ile yakından çalışma ve Impact Hub İstanbul kolaylaştırıcılığında hayata geçirilecek danışmanlık, mentorluk desteği ve eğitimlere katılma şansı yakalayacak.

Program dahilinde; Fark Yaratanların daha geniş kitlelere ulaşabilmesi, somut ve ölçülebilir hedeflerini belirleyebilmesi, sürdürülebilir stratejiler oluşturması için düzenlenen atölyeler ise Fark Yaratanlar ile yapılacak bire bir görüşmeler sonrasında onların ihtiyaçları ve önceliklerine göre belirlenecek. Bunların yanı sıra ihtiyaç analizleri sonrasında belirlenen öncelik alanlarına göre Fark Yaratanlar ile sivil toplum ve sosyal girişimcilik alanının etkili ve dinamik isimleri mentörlük programı dahilinde bir araya gelecekler.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)