adscode

Gençlik Merkezim Çalışanlarının Umutsuz Bekleyişi

Gençlik Merkezim çalışanlarının yaşadığı sorunlar:

Gençlik Merkezim Çalışanlarının Umutsuz Bekleyişi
Haberler

Merhaba;

          Bizler Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı, 81 ilde ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı Gençlik Merkezlerinde çalışan Gençlik Çalışanlarıyız (Noktalarıyız).

            Bizler gençlik alanında gençlerle birlikte, birçok yerel, ulusal ve uluslararası etkinlikte yer aldık.  Bu işi yaparken son iki yıla kadar tamamen gönüllülük esasına dayalı çalıştık ve çalışırken her zaman mutlu olduk. Bu ülkenin  gençleri olarak gençliğimizin sorunlarına katkı sağlamak, onların kimi zaman ablaları-abileri, kimi zaman anneleri-babaları, kimi zamanda arkadaşları olmak işimizi her zaman severek yapmamızı sağladı. Çünkü bizler devlet memuru zihniyetiyle maaş memurluğu yapmadan, zaman ve saat merhumu gözetmeden çalışmalarımızı benimseyerek yaptık. Gençlerimiz ve velileri de her zaman yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu hissettirdiler.

             2010 yılının Mart ayı itibariyle Hizmet Alımı Statüsünde Gençlik Merkezlerimizde işe başladık. Bizler bu işe iş başvurusu yaparak alınmadık, bir arayış içerisine girip ne olursa çalışırız mantığıyla da alınmadık. Bu iş yıllardır yaptığımız çalışmalarımızın, emeklerimizin, özverimizin karşılığıydı. Hayatımızı yönlendiren bu gelişmeler sayesinde geleceğe güvenle bakmaya başladık.

           Bu gün yaptığımız tüm çalışmalar, emeklerimiz, hayallerimiz, geleceğimiz sırf üniversite mezunu olmadığımız veya 31 yaşımızı doldurduğumuz için elimizden bir çırpıda alınıyor. Bizler Gençlik Merkezlerine yıllarını adamış, gönül vermiş Gençlik Liderleriyiz. Bizler Genel Müdürlüğümüzün verdiği görevleri illerde eksiksiz yürüten gençleriz. Bizler Gençlik Merkezlerimizi her anlamda benimserken, son iki yıldır da Devletimizin bize sağladığı imkan sayesinde iş olarak benimseyerek farklı arayışlar içerisine girmemiş gençleriz. Bizler sırf üniversite mezunu değiliz ya da 31 yaşımızı aştık diye yıllardır yaptığımız tüm çalışmalarımız, emeklerimiz hiçe sayılıp da 2012 yılında sözleşmelerimiz imzalanmayarak, gözden çıkarılmış gençler olduk. Yıllarca ülkemiz gençlerinin sorunlarına yardımcı olan bizler 2012 yılına işsiz olarak girecek, psikolojik anlamda dışlanmış olarak yeni yıla başlayacağız. Bu koşullar altında geleceğimize nasıl güvenle bakacağız? Bizler bu ülkenin gençleri değil miyiz neden gözden çıkarılıyoruz?

         Sizden ricamız bu ülkenin gençleri olan biz Gençlik Çalışanlarının (Noktalarının) sıkıntılarını dile getirmeniz ve bizleri sahipsiz bırakmamanızdır.

                Saygılarımızla. (81 ilde görev yapan Gençlik Merkezim Çalışanları (Noktaları) )

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)