adscode
adscode

Google Androidlerdeki o sıkıntıyı ortadan kaldırıyor

Google, Android'in en önemli dayatmalardan birisini gidermek yolunda harekete geçti. Artık Google Kitaplar, Haberler, Oyunlar ve Google+ uygulamaları cihazlarımızda yüklü biçimde gelmeyecek.

Google Androidlerdeki o sıkıntıyı ortadan kaldırıyor
Bilim Teknoloji
Android'in en can sıkıcı taraflarından bir tanesi de hiç kuşkusuz gerekli gereksiz bir sürü uygulamanın cihazlara ön yüklü biçimde geliyor oluşu. Bunlara bir de üreticilerin kendi varsayılan uygulamalarını eklediğimiz vakit işin içinden çıkılmaz hale geliyor üstelik.

Bu uygulamaların bazılarını devre dışı bırakabilsek de bazılarında sistem buna müsaade etmiyor. Dahası yine bazıları arka planda çalıştığından hem belleğimizden hem de bataryamızdan yemeyi sürdürüyor. Dahili hafızamızda kapladıkları yer de cabası.

İşte bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için düğmeye basan Google, iş ortaklarıyla olan sözleşmesinde güncellemeye giderek, bundan önce koyulmuş olan, Google uygulamalarını ön yüklü biçimde yerleştirme kuralını 'bir parça da olsa' kaldırdı. Yeni sözleşmeyle birlikte artık Google Kitaplar, Haberler, Oyunlar ve Google+ uygulamaları cihazlarımızda yüklü biçimde gelmeyecek. Bildiğimiz gibi bundan önce de benzer bir esnetme ile Google Earth ile Google Keep baltayı yemişti.

Bununla birlikte Gmail, Youtube, Haritalar, Drive, Müzik vb. gibi diğer uygulamalar için kural halen geçerli. Hadi GMail, Haritalar yahut Youtube gibi kritik öneme sahip uygulamaları anlıyoruz ama Drive olsun, Hangouts olsun hatta Müzik olsun bu tür ikincil öneme sahip uygulamalarda da en azından 'seçime bağlı' seçeneği getirse hiç fena olmaz. Ki 'açık kaynak' da zaten bunu gerektirir. Hepsini geçtik eğer bunların içerisinde kullandıklarımız varsa dilediğimiz zaman Google Play'den girip yüklemek bizim elimizde.

Ne diyelim, darısı üreticilerin başına. Malum başta Samsung olmak üzere tüm üreticiler benzer şekilde cihazlarımızı adeta çer çöple doldurup öyle satışa sunuyorlar.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)