adscode
adscode

Google Diyabet Hastaları İçin Kan Şekerini Ölçen Lens Üretti

Artık her ay neredeyse yeni bir ürün duyurusu ile karşımıza çıkan web arama motoru Google, bu seferde, Akıllı Kontakt Lens ile sektöre girmeye çalışıyor.

Google Diyabet Hastaları İçin Kan Şekerini Ölçen Lens Üretti
Bilim Teknoloji
Artık her ay neredeyse yeni bir ürün duyurusu ile karşımıza çıkan web arama motoru Google, bu seferde, Akıllı Kontakt Lens ile sektöre girmeye çalışıyor.

Herkesin bildiği gibi şüphesiz ki Google tam donanımlı bir şirket haline gelmekte ancak son Google X projesi tablet ve akıllı telefonlardan çok daha farklı. Şirket son olarak “akıllı bir kontakt lens” üzerinde çalıştığını duyurdu. Bu, düşündüğünüz gibi Glass’ın minyatürize edilmiş bir versiyonu değil. Lens, şeker hastalarının glikoz düzeylerini takip etmelerine yardımcı olmak amacıyla tasarlandı. Lensin içinde küçültülmüş kablosuz bir çip ve takan kişinin göz yaşındaki glikoz seviyesini ölçen bir glikoz monitörü bulunuyor.

Fakay şu anda bu proje henüz gerçeklikten bir hayli uzak. Google, FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) ile çalıştığını ve ”bunun gibi ürünleri piyasaya kazandırmada uzman olan” başka partnerler aradığını duyurdu. Şirket, partnerlerinden teknolojisini bu lensleri geliştirmek için kullanmasını ve kullanıcılara uygun ölçümler yapan uygulamalar oluşturmasını istiyor. Bu lens projesinin gerçekleşeceğine ya da planlandığı gibi çalışacağına dair henüz kesin bir bilgi yok. vezirhaber.com Ancak Google’ın mühendislik marifetlerini uzun zamandır var olan tıbbi bir sorunu çözmek için kullandığını görmek çok güzel.
Google’ın umudu, günde birkaç kez yapılan parmağa iğne batırma ve kan damlacıklarını test etme şeklindeki tipik yönteme nazaran, bunun glikoz düzeylerini gözlemlemek için daha az acılı ve zahmetsiz olması yönünde. İdeal olarak, sensör saniyede bir okuma gerçekleştirebilecek. Google, lensin glikoz düzeyinin düşmeye başladığı durumlarda erken uyarı cihazı olarak çalışmasını istiyor. Şirket, lensin içine belirli bir eşiğin altına düşen veya üstüne çıkan düzeyleri gösterebilen minik bir LED koymayı da düşünüyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)