adscode
adscode

Günde Bir Milyon Kanser Hücresiyle Savaşıyoruz

Prof. Dr. İsmail Çelik, kanserden korunmada ve savaşta vücudun savunma hücrelerinin önemli rol üstlendiğini belirtti

Günde Bir Milyon Kanser Hücresiyle Savaşıyoruz
Sağlık
Hacettepe Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve İmmuno-Onkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Çelik, savunma sisteminin insan vücudundaki günlük bir milyon kanser hücresini savaşıp yok ettiğini belirterek, immüno-onkoloji yöntemiyle "T hücreleri"nin etkinliğinin artırılmasının amaçlandığını söyledi.

Çelik, dünyada kanserin görülme sıklığının her geçen gün arttığını anlattı.
"Bir insan vücudunda günde bir milyon kanser hücresi oluşuyor. Bunlarla savunma hücrelerimiz savaşıyor ve yok ediyor" diyen Çelik, imalat hatası hücrelerin de apoptoz (hücre intiharı) yoluyla öldüğünü vurguladı.
Savunma hücrelerinin işlevini gereği gibi yerine getirememesi ve kanser hücrelerinin çoğalmaya devam etmesi halinde kanser oluştuğuna dikkati çeken Çelik, "Bu noktada oluşan kanser hızla yayılabiliyor ve sonunda da 'metastaz' dediğimiz son evreye geliniyor" bilgisini paylaştı.

Çelik, bu nedenle kanserden korunmada ve savaşta vücudun savunma hücrelerinin önemli rol üstlendiğini dile getirerek, son yıllarda tedavide bağışıklık sistemin güçlendirilmesinin üstünde durulduğunu söyledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)