adscode
adscode

İstanbul Valiliğinden Son Dakika Uyarısı !

Türkiye yeni yıla girmeye hazırlanırken Meteoroloji'den gelen kar yağışı uyarıları doruğa ulaştı. İstanbul Valiliği, "mecbur olmadıkça dışarı çıkmayın" uyarısı yaptı Sıcaklık 12 derece birden düşecek.

İstanbul Valiliğinden Son Dakika Uyarısı !
Türkiye'den Haberler
İstanbullular, 2016'ya kar yağışı ve aşırı soğukla girecek. Kar kalınlığı şehir merkezinde 10 cm'yi, Beylikdüzü, Çatalca, Elmalı gibi yerlerde ise 30 cm'yi aşacak. İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın son 10 yılın en büyük karını alacağı iddia ediliyor.

Son yılların en şiddetli kar yağışını taşıyan soğuk hava dalgası, bu akşamdan itibaren Karadeniz üzerinden yurda giriş yapacak. İstanbul'a yarın ulaşması beklenen beyaz kâbus,  Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Balıkesir başta olmak üzere geniş bir bölgeyi etkisi altına alacak. Hava sıcaklıklarında 15 dereceye kadar varan düşüşler yaşanacağını belirten uzmanlar vatandaşları uyarıyor.

Yeni yıla iki gün kala Türkiye son yılların en şiddetli soğuk ve kar yağışı dalgası ile karşı karşıya, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarılarda, bugünden itibaren Karadeniz üzerinden yurda giriş yapacağı belirtilen soğuk hava dalgasının, çarşamba günü İstanbul'a ulaşmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, "Salı günü, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarının yağmurlu, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Çarşamba günü, kuzey iç ve doğu kesimlerinde görülmesi beklenen kar yağışlarının Marmara'nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı tahmin edilmektedir. Perşembe günü İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Balıkesir'in kuzeyi ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer yoğun olacağı tahmin edilmekte olan kar yağışının, cuma günü de etkisini sürdürmesi beklenmektedir" denildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)