adscode

İTÜ’de Mühendisler Korosu dinleyenleri büyüledi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin mühendis adayı öğrencileri ile mühendis kökenli öğretim elemanlarından oluşan İTÜ Mühendisler Korusu geleneksel yıl sonu konserini gerçekleştirdi. Akademisyen ve öğrencilerin…

İTÜ’de Mühendisler Korosu dinleyenleri büyüledi
Özel Eğitim

 

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Uçak, Uzay, Elektronik, Gıda Mühendisliği başta olmak üzere farklı mühendislik dallarında öğrenim gören İTÜ’lü öğrenciler ve akademisyenlerden oluşan Türk Müziği Kulübü ve Türk Sanat Müziği Korosu yıl içinde sürdürdükleri çalışmaları bir konserle izleyicilerle paylaştı. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahsen Özsoy ve çok sayıda İTÜ’lünün bir araya geldiği konserde, davetlilere doyumsuz bir müzik ziyafeti sunuldu.

Konser öncesi bir konuşma yapan Kulüp Başkan Yardımcısı Ozan Kara “İTÜ Türk Müziği Kulübü olarak, üniversitemizin bize kazandırdığı bilimsel bakış açısını sanatsal kimliğimizi birleştirmeyi düşündük. Gerek İTÜ içerisinde ve gerek tüm üniversiteler arasında aktif, öncü ve Teknik Üniversite’ye yakışır bir öğrenci kulübü olmak istemekteyiz.” dedi. Ozan Kara, hedeflerinin Türk Sanat Müziği'nin değerini modern bir şekilde yansıtmak, gençler arasında yaygınlaştırmak ve bu değeri korumak olduğunu söyledi.

İTÜ Türk Sanat Musikisi Devlet Konservatuarı (TMDK) Öğrencisi İTÜ TSM Korosu Şefi Mustafa Şahin yönetimindeki koro, Türk Sanat Müziği’nin en güzel bestelerini seslendirildi. Koristlerin ve orkestranın performansı dakikalarca ayakta alkışlandı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)